Muziekvideo's categorie in Apple Music.

Apple Music heeft 40 miljoen betalende abonnees

Apple Music groeit razendsnel: de streaming muziekdienst van Apple heeft nu veertig miljoen betalende abonnees. Een maand geleden waren het nog 38 miljoen, maakte topman Eddy Cue destijds bekend.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 15 mei: Inmiddels is de grens van 50 miljoen betalende gebruikers gehaald.

40 miljoen Apple Music-abonnees

Uit de cijfers is af te leiden dat Apple Music met ongeveer 2 miljoen betalende gebruikers per maand groeit. Volgens Cue zijn er daarnaast nog eens 8 miljoen mensen met een proefabonnement bezig. In potentie zijn er 2 miljard mensen wereldwijd die lid van een streaming muziekdienst zouden kunnen worden. Een deel daarvan zou voor Apple Music kunnen kiezen, een ander deel voor Spotify of een van de vele andere muziekdiensten.


De nieuwe mijlpaal van 40 miljoen betalende abonnees werd bekendgemaakt door een Franse topman, Steven Huon. Hij is contentdirecteur voor Apple in Frankrijk. Volgens Cue liggen de grootste uitdagingen bij de artiesten, die met hun muziek een zo groot mogelijk publiek willen bereiken en daaraan een redelijke boterham willen verdienen. Nu levert een stream op Spotify naar verluidt nog geen 1 eurocent op, waardoor je miljoenen streams per maand zult moeten hebben om een redelijk salaris te halen. Eerder vandaag schreven we over de Volareo-speaker die daar iets aan probeert te doen door artiesten fooien te sturen.

Apple probeert Apple Music steeds interessanter te maken met nieuwe functies, zoals de onlangs toegevoegde sectie met muziekvideo’s. Dit moet het makkelijker maken om video’s van je favoriete artiesten te zien, aangevuld met een selectie door Apple. Ondertussen is Apple verwikkeld in een strijd om abonnees met Spotify, dat afgelopen januari 70 miljoen betalende abonnees had. De Zweedse muziekdienst zou bij gelijkblijvende groei nu op ongeveer 76 miljoen betalende abonnees moeten zitten. Daarnaast hebben miljoenen mensen een gratis account bij de muziekdienst.

Bekijk ook

Richting nieuwe mijlpaal: Apple Music heeft nu 38 miljoen betalende gebruikers

Apple Music heeft inmiddels 38 miljoen betalende abonnees, zo maakte Eddy Cue bekend tijdens zijn speech bij SXSW. Dat betekent dat Apple's muziekdienst er in de afgelopen maand twee miljoen gebruikers bijgekregen heeft. Het aantal luisteraars is echter nog een stukje hoger.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 15 mei: Mijlpaal van 50 miljoen toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.