‘Automodus Spotify krijgt stembediening en grotere knoppen’

Gebruik je Spotify vaak in de auto? Spotify werkt nu aan een automodus, zodat de app veiliger te gebruiken is. De eerste test op Android laat zien hoe dit eruit ziet, maar er wordt ook gewerkt aan een iOS-versie.

Spotify zou al een tijdje plannen hebben om met een speciale automodus te komen, zodat de app veiliger te gebruiken is tijdens het autorijden. Onlangs bleek dat de speciale automodus mogelijk per ongeluk voor korte tijd zichtbaar was in de Android-versie van Spotify, maar uit een feedbackformulier blijkt dat er ook gewerkt wordt aan een iOS-versie. De screenshots van deze automodus laten zien hoe dit er mogelijk uit kan zien.


Spotify in auto

Spotify automodus

Er zijn nu al meerdere manieren om Spotify in de auto te gebruiken, zoals via je eigen radiosysteem. Een mogelijke extra optie is om binnenkort gebruik te maken van een speciale automodus in Spotify. Reddit-gebruiker Chris54721 ontdekte de automodus in de Spotify-app op Android en deelde de screenshots. In de screenshots is te zien hoe deze automodus eruit kan zien. Om de automodus te activeren, moet je bij het afspelen van een nummer linksonder op het autootje tikken.

De interface van de automodus is een stuk overzichtelijker met grote albumcovers en ook grotere knoppen. Met de grote knoppen onderin kun je direct naar het vorige of volgende nummer gaan. Er is ook een grote knop met microfoon die gebruikt kan worden voor stembediening. De app geeft ook via een stem aan je door welke afspeellijst en nummer er afgespeeld wordt. In de screenshots is te zien hoe deze automodus eruit ziet.

Spotify automodus op Android. Spotify automodus formulier met iOS-versie.

Hoewel het voor nu alleen om een test op Android-toestellen gaat, blijkt uit het feedbackformulier dat er ook aan een automodus gewerkt wordt voor de iOS-versie van Spotify. Uit het feedbackformulier blijkt ook dat de test alleen lijkt te zijn bedoeld voor medewerkers van Spotify. Of en wanneer deze automodus precies beschikbaar komt, is dus nog even afwachten. Tot die tijd kun je Spotify wel gebruiken in combinatie met CarPlay. Ook wordt Spotify geïntegreerd in de navigatie-app Waze.

Bekijk ook

Waze krijgt Spotify-knop: muziek luisteren tijdens het navigeren

Spotify en Waze slaan de handen ineen. Zowel de Spotify- als de Waze-app krijgen binnenkort ondersteuning voor elkaars diensten. De Waze-app toont de huidige muziek, terwijl de Spotify-app de navigatie toont.

Via: Tweakers

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 juli 2017 om 14:37
Onderwerp
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.