Google Maps-banner

Google Maps voegt vijfde widget toe en komt met overstapherinnering voor OV

Google Maps had al vier widgets, maar daar is nu een vijfde bijgekomen. De nieuwe Local Guides-widget laat je snel een review of foto plaatsen. Ook bevat Google Maps nu een overstapherinnering als je met het OV reist.

Google Maps-banner
Als er één app is die flink gebruikmaakt van widgets, dan is het Google Maps. Er waren al aparte Google Maps-widgets voor het OV, reistijden, routes en verkeer, maar daar is nu een vijfde widget bijgekomen. In de Local Guides-widget bekijk je je punten die je als Local Guide verzameld hebt en plaats je snel een review over je huidige locatie. Daarnaast helpt Google Maps je herinneren als je moet overstappen met het OV en is 3D Touch toegevoegd voor de lijstitems.

Google Maps Local Guides-widget

Met Local Guides kun je je eigen bijdragen leveren aan Google Maps. Je kunt bijvoorbeeld recensies posten, foto’s aan locaties toevoegen of een plaats bewerken. Hiermee draag je niet alleen een steentje bij voor de verbetering van Google Maps, maar verzamel je ook punten waarmee je allerlei extra’s kunt krijgen zoals voortijdige toegang tot Google-functies. Met de nieuwe Local Guides-widget kun je direct zien hoeveel foto’s je toegevoegd hebt en hoeveel reviews je gepost hebt. Ook kun je vanuit hier snel een review of foto toevoegen aan je huidige locatie. Als je de widget uitklapt, kun je een review toevoegen van locaties die je eerder bezocht hebt.

Google Maps Local Guides widget.

Een andere handige extra in de nieuwste versie van Google Maps is het ontvangen van een herinnering zodra je moet overstappen. Als je een route plant met het OV, kun je onderaan de route kiezen voor de optie Een Google Maps-herinnering toevoegen. Kies daar voor de optie Herinnering wanneer je moet overstappen en je krijgt op het juiste moment een melding. Tot slot is de app verder uitgebreid met ondersteuning voor 3D Touch Peek en Pop. Als je de lijstweergave bekijkt, bijvoorbeeld als je naar een restaurant zoekt, kun je een preview van een locatie bekijken door er stevig op te drukken. Dit werkt dus alleen op de iPhone 6s en iPhone 7.

Google Maps overstapherinnering voor OV.

Met deze nieuwe update van Google Maps worden er dus een aantal functies toegevoegd, maar onlangs verscheen er ook een update waardoor er een functie verwijderd werd. Zo’n twee maanden geleden verscheen er een update van Google Maps, waardoor de Apple Watch-app verdween. Gelukkig had Google Maps goed nieuws, want de Apple Watch-versie komt in een toekomstige update weer terug. Met de huidige versie 4.33 van Google Maps is deze helaas nog niet terug, waardoor Apple Watch-gebruikers nog even geduld moeten hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2017, 11:38
Categorie Apps
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.