Spotify Premium vernieuwd.

Spotify laat je artiesten blokkeren waar je niet van houdt

Spotify test een nieuwe functie in de IOS-app waarmee je artiesten kunt blokkeren waarvan je geen nummers wilt horen. Schakel je dit in, dan krijg je geen tracks meer van de betreffende artiest meer in je afspeellijsten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Spotify: artiesten blokkeren

Je zal maar een hekel hebben aan een bepaalde artiest, terwijl deze persoon wel precies de genres speelt waar jij graag naar luistert. In dat geval kun je binnenkort in Spotify iets eraan doen. De functie ‘Don’t play this artist’ kun je vinden in de nieuwste versie van de iOS-app. Staat de betreffende artiest in een afspeelijst, ranglijst of in een radiostation waar je naar luistert, dan zul je geen nummers te horen krijgen.


Spotify zou al in 2017 hebben nagedacht over een dergelijke functie, maar besloot het aanvankelijk niet toe te passen. Uiteindelijk is de streaming muziekdienst toch overstag gegaan. En dat is fijn voor mensen die een hekel hebben aan een bepaalde artiest, bijvoorbeeld omdat iemand een boodschap verkondigt waar je niet achter kunt staan, of beschuldigd is van oneerbaar gedrag. Een goed voorbeeld daarvan is R. Kelly. De muziek van deze artiest staat nog wel op Spotify, maar je wil het misschien niet meer horen. Spotify verwijderde de muziek overigens wel uit de samengestelde afspeellijsten.

Is de functie bij jou al actief, dan gebruik je dit als volgt:

  1. Open Spotify.
  2. Zoek naar de artiest die je wil blokkeren.
  3. Tik op de artiestenpagina op de puntjes rechtsboven.
  4. Kies voor Speel deze artiest niet opnieuw af.

Spotify artiest blokkeren.

Om een artiest te blokkeren ga je naar het profiel van deze artiest. Onder de optie om de artiest te volgen zie je voortaan ook een optie om niet meer te spelen. Er is wel één nadeel: het is niet van toepassing op nummers waarin de artiest meespeelt of gefeatured is. Zie je de optie nog niet, dan zul je nog even moeten wachten, want het wordt geleidelijk uitgerold.

Spotify artiesten blokkeren

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.