Belkin screenprotector voor iPhone XR

‘Apple blijft gewoon Belkin-screenprotectors plakken in Apple Store’ [update]

Apple plakt al drie jaar de screenprotectors van Belkin InvisiGlass op iPhones, als een extra service aan klanten. Even leek het erop dat Apple is gestopt met het plakken, omdat het te veel tijd zou kosten. Maar die informatie blijkt niet helemaal te kloppen.

Update 21 januari: Het niet meer plakken van screenprotectors blijkt een tijdelijke maatregel op één lokatie te zijn, namelijk de Apple Store in Berlijn. Volgens informatie die we rechtstreeks van Belkin hebben gekregen zullen de Apple Stores en de vestigingen van Amac (NL), Switch (BE) en andere winkelketens nog steeds de screenprotectors plakken na aankoop.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht:

Geen plakservice meer in Apple Store

Apple heeft een exclusieve samenwerking met Belkin, die zo’n drie jaar geleden is begonnen. Bij aanschaf van een nieuwe iPhone kun je meteen een screenprotector erop laten plakken. Het gaat hier om de Belkin InvisiGlass Ultra, een glazen beschermlaag die ervoor zorgt dat er geen krassen rechtstreeks op je scherm komen. Raakt de InvisiGlass-laag beschadigd, dan kun je die eenvoudig vervangen door een nieuwe Belkin-screenprotector. Het mooie van deze glazen screenprotectors is dat je ze nauwelijks ziet zitten.


Apple plakt de InvisiGlass-beschermlaag er bij aanschaf gratis op in de Apple Store. Daarvoor zijn speciale apparaatjes aanwezig, die je vaak op de tafels in de Apple Store ziet liggen. Maar het lijkt er nu op, dat Apple ermee is gestopt. Het zou de werkzaamheden in de winkel te veel verstoren.

Belkin Invisiglass iPhone XR screenprotector

De Belkin-screenprotector is één van de opties om je iPhone te beschermen tegen krassen. Grofweg zijn er twee oplossingen, die we onder andere bespreken in onze round-up van iPhone XR-screenprotectors: glas en kunststof. Het mooie van glas is dat het heel dun is, natuurlijk aanvoelt en nauwelijks zichtbaar is. Het is vaak wel wat duurder. De kunststof screenprotectors zijn goedkoper.

Belkin screenprotector voor iPhone XR

Belkin heeft een aantal glazen screenprotectors in het assortiment, die je nog steeds kunt aanschaffen via diverse winkels (waaronder Amac, waar de screenprotector ook meteen op de iPhone geplakt kan worden). De prijzen variëren, maar bij de wat betere merken moet je rekenen op minimaal 20 euro per stuk. Als je zelf gaat plakken ben je vaak goedkoper uit, maar loop je ook wat meer risico dat het mislukt. Belkin heeft speciale apparaten ontwikkeld waarmee de screenprotector er zo goed mogelijk op geplakt kan worden.

Gebruik jij een dergelijke screenprotector en ben je er tevreden over, of juist niet? Dan horen we dat graag in de reacties!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 21 januari: Update toegevoegd aan het artikel n.a.v. informatie die we rechtstreeks van Belkin hebben gekregen. Het blijkt te gaan om een tijdelijke plakstop in Berlijn, winkelmedewerkers zouden het publiek daar onjuist hebben geïnformeerd. Je kunt bij de Apple Store, Amac, Switch en soortgelijke winkels nog steeds je screenprotector laten plakken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2019, 15:34
Bron Bron iPhone-ticker
Categorie Achtergrond
Onderwerpen belkin, screenprotector
58 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.