Cars auto van Sphero

Dit Cars-autootje met iPhone-besturing kan meer dan je denkt

Sphero heeft Lightning McQueen uit de Cars-films uitgebracht als speelgoedautootje, te bedienen via je iPhone. Er blijkt verbazingwekkend veel techniek in te zitten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Sphero werd bekend als fabrikant van speelgoedjes zoals de Ollie-bal en de op Star Wars gebaseerde BB-8. Nu hebben ze iets nieuws in samenwerking met Disney gemaakt; een autootje dat je met de iPhone kunt bedienen. De inspiratiebron was deze keer Ultimate Lightning McQueen uit de bekende Cars-films. Maar het is veel meer dan een iPhone-bestuurbare auto. Je kunt deze ook programmeren.

Cars auto van Sphero

Cars-speelgoedautootje met iPhone-bediening

Volgens Sphero lijkt dit stuk speelgoed van alle dingen die ze gemaakt hebben het meest op een animatronic, zo’n bewegend karakter die je ook in de Disney-pretparken vindt. Er zitten vijf motoren in voor het sturen, driften, liften en op en neer bewegen. Er is een zesde motortje voor het aansturen van de mond. Verder zitten er aanraakgevoelige panelen rondom, zodat je de auto kunt activeren en zorgen dat hij gaat terugvragen, door over de ruiten te vegen.

Het bijbehorende filmpje ziet er in ieder geval spectaculair uit:

De bijbehorende app voor de iPhone is uiteraard bedoeld om het autootje te besturen, maar er zitten ook wat ingebouwde games en extra’s in. Zo is er een trainingsmodems waarmee je de auto snel leert bedienen. Ook is er een virtuele pitstop om je auto aan te kleden. Lightning McQueen geeft je af en toe gesproken tips of herinneringen als je vergeet een bepaalde optie te gebruiken. Met een volle batterij kun je 40 minuten spelen en een topsnelheid halen van 10 kilometer per uur. De verbinding loopt via Bluetooth, vanaf een iPhone of Android-toestel. Meest bijzondere aan deze auto is de samenwerking tussen hardware en software. Dit is eigenlijk een robot, verpakt als autootje. Er zitten drie processors in om alles aan te sturen.

Robot, verpakt als autootje
Voor Sphero is het het eerste speelgoed dat kan praten en dat stelde nieuwe uitdagingen. Zo moest de mond van het autootje op een realistische manier bewegen, waarvoor een apart motortje nodig was. Ook zit er een niet-rechthoekig LCD-scherm in de auto van 320 bij 120 pixels, die de ogen van McQueen weergeven. Die ogen reageren op wat je zegt en ook dat moest er realistisch uitzien. Een lichtsensor zorgt dat de koplampen oplichten. Er zitten zo’n 300 zinnetjes in deze auto. Alles is uit de kast gehaald om McQueen zo te laten reageren als in de film.

Het is weliswaar een speelgoedje, maar de prijs is heel volwassen: je betaalt 300 dollar. De eerste exemplaren worden rond 16 juni uitgestuurd, dezelfde datum waarop de film Cars 3 in premiere gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2017, 14:03
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, disney, kinderen, speelgoed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.