Proof alcoholmeter voor bierdrinkers

Deze armband meet je alcoholgebruik

Proof is een alcoholmeter die je om de pols draagt. De armband meet ethanol via je huid zodat je continu weet of je te veel gedronken hebt.

Als je wilt weten of je dronken bent kun je proberen over een rechte lijn te lopen of je kunt een blaastest doen. Er is nu ook een digitaal alternatief: Proof. Deze armband ziet eruit als een normale fitnesstracker, maar meet de hoeveelheid ethanol dat via je huid ontsnapt. Op basis daarvan kan Proof het alcoholpercentage in je bloed achterhalen.

Proof alcoholmeter voor bierdrinkers

Proof is een alcoholmeter met app

Met Proof loop je in ieder geval niet met je alcoholprobleem te koop: deze armband ziet er heel normaal uit, zoals een Fitbit. De ethanol die via je huid ontsnapt kan met een elektrisch stroompje worden gedetecteerd. Dit is sterk genoeg om een nauwkeurige meting te doen. Sterker nog: je krijgt continu feedback hoeveel alcohol er in je bloed zit. Op de CES in januari werd deze alcohol-armband al voor het eerst getoond en in december zullen de eerste exemplaren klaar zijn. In de tussentijd kun je in het idee investeren via Indiegogo.

Proof meet alcoholgebruik

Het voordeel van zo’n armband is dat je continu zicht houdt op je alcoholinname en de snelheid waarmee het weer uit je bloed verdwijnt. Bij een ademapparaat heb je te maken met een momentopname en mag je een halfuurtje niet drinken. Bij Proof kun je gewoon blijven doordrinken en krijg je per seconde een meting te zien. Dit biedt mogelijkheden die met een blaasapparaat niet mogelijk zijn. Omdat er 40 minuten zit tussen het nuttigen van een drankje en het meten van ethanol door je huid hebben de makers een algoritme bedacht, die je alcoholpercentage kan schatten. Je kunt in de app limieten instellen, zodat je weet wanneer je moet stoppen met drinken.

Proof alcoholmeter

Om de Proof te kunnen gebruiken moet je wel de verwisselbare cartridges gebruiken. Die gaan 12 uur mee en worden verkocht in pakken van vijf stuks. Je hoeft de armband niet continu te dragen, maar alleen op momenten dat je stevig gaat drinken. De grootste uitdaging voor de makers van Proof is om het zo nauwkeurig mogelijk te krijgen, maar volgens de makers gaat dat lukken. Met nog een maand te gaan is het benodigde bedrag op Indiegogo al voor een groot deel binnen. Meedoen kan voor $59 en voor $20 bestel je er 10 extra cartridges bij. Later zal de tracker $149 gaan kosten – maar dat lijkt ons nogal een stevige prijs voor iets dat je niet noodzakelijk nodig hebt. Het mooie is dat dezelfde technologie op termijn ook gebruikt kan worden om allerlei andere moleculen te meten, zoals voor nier- en leverziekten en stoffen die bepaalde ziekten kunnen voorspellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2017, 15:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen alcohol, indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.