Elgato’s MacBook-dock kost 300 dollar (en is vanaf 6 juni verkrijgbaar)

De Elgato Thunderbolt 3 Dock is vanaf 6 juni verkrijgbaar en zorgt dat je twee 4K-schermen kunt aansluiten. Maar deze uitgebreide dock kost maar liefst 300 dollar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn heel wat manieren om het tekort aan poorten op te lossen voor je 2016 MacBook Pro. De Elgato Thunderbolt 3 Dock is een van de meest prijzige: voor 300 dollar haal je een dock in huis waarmee je twee 4K-schermen kunt aansluiten. Natuurlijk zitten er ook nog een boel andere poorten op.

Elgato Thunderbolt 3 Dock

Elgato Thunderbolt 3 Dock voor de nieuwe MacBook Pro’s
De Thunderbolt 3 Dock werd eigenlijk in januari al aangekondigd, maar moest toen nog in productie gaan. Elgato heeft nu bekendgemaakt wanneer de dock in de winkel ligt: vanaf 6 juni. De dock is bedoeld voor de 13- en 15-inch MacBook Pro van afgelopen najaar en bevat drie USB 3.0-poorten, een Gigabit Ethernet-poort, twee Thunderbolt USB-C-poorten, een DisplayPort met ondersteuning voor versie 1.2, een 3,5mm koptelefoonaansluiting en een 3,5mm microfooningang.

Elgato Thunderbolt 3 Dock, voorkant

Je sluit de MacBook aan op deze dock, die 85 Watt levert zodat je gelijktijdig je MacBook Pro kunt opladen. Het kan een 5K-scherm aansturen via de Thunderbolt 3-poort of twee 4K-schermen via de DisplayPort- en Thunderbolt 3-poort. Je krijgt er een nét niet 50cm lange kabel bij en je kunt via de USB A-poorten een iPhone of iPad opladen.

Elgato Thunderbolt 3 Dock, achterkant

De datum van 6 juni geldt voor Europa, VS en Australië via de Elgato-website.

De meeste mensen zullen deze dock kopen vanwege het kunnen aansluiten van meerdere schermen. Daarvoor gelden de volgende resoluties:

  • DisplayPort: tot 4096 x 2160 pixels bij 60 Hz
  • Thunderbolt 3: tot 5120 x 2880 pixels bij 60 Hz
  • Twee schermen: tot 4096 x 2160 pixels bij 60 Hz

Elgato Thunderbolt 3 Dock met MacBook Pro

Heb je een Mac met alleen Thunderbolt 2, dan kun je bij Elgato nog steeds de Thunderbolt 2 Dock open voor een iets lagere prijs: $190. Momenteel kun je de nieuwe dock dus nog niet bestellen, vanaf 6 juni wel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2017, 9:51
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, thunderbolt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.