Sonos Playbar update

Audio van Sonos Playbar hapert na update

Een update voor de Sonos Playbar zorgt ervoor dat de audio op sommige kanalen niet meer werkt of vertraagd binnenkomt. Het zou te maken hebben met Dolby.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Bezitters van een Sonos Playbar kunnen beter niet updaten naar firmwareversie 7.4. Gebruikers klagen namelijk over audioproblemen sinds ze de update hebben geïnstalleerd. Soms werkt audio op bepaalde kanalen helemaal niet meer.

Sonos Playbar update

Update 30 augustus: Het probleem zou met de vannacht verschenen update verholpen moeten zijn.

Sonos Playbar-update leidt tot problemen

Update 7.4 verscheen vorige week. Bij sommige gebruikers werkt de audio helemaal niet meer, terwijl anderen alleen last hebben van een klikkend geluid als ze van kanaal wisselen. Zo zijn er mensen die een vertraging van 60 seconden hebben als ze naar Netflix kijken.

Mogelijk hebben de problemen te maken met Dolby. Sonos is al op de hoogte van de problemen en zoekt naar een oplossing. Ze merken op dat niet alle Playbars er last van hebben na de update. Als je je meldt bij Sonos zul je op de hoogte worden gehouden als het veilig is om te updaten. Tot nu toe hebben tussen de 400 en 500 mensen zich bij Sonos gemeld met klachten, maar dat aantal kan inmiddels zijn gestegen nu er meer publiciteit is.

Mocht je al een update hebben uitgevoerd en problemen ondervinden, dan kun je een systeemdiagnose via de iPhone-app naar Sonos sturen, om mee te helpen om de oorzaak te achterhalen.

Sonos is de afgelopen tijd weer wat vaker in het nieuws. Zo zijn ze van plan om nieuwe gebruiksvoorwaarden in te voeren, die je moet accepteren om de speakers ook in de toekomst te kunnen blijven gebruiken. De voorwaarden maken duidelijk dat je tegenwoordig niet meer een product koopt, waar je eigenaar van bent, maar dat je alleen het recht koopt om er gebruik van te maken. Soortgelijke discussies speelden eerder ook al bij Apple, namelijk over de vraag of je het recht hebt om zelf te bepalen wat je doet met producten die je hebt gekocht. Een paar jaar geleden ging de discussie over het recht om de jailbreaken, tegenwoordig gaat het vooral om het recht om te repareren.

Sonos Playbase woonkamer

Sonos werkt aan HomePod-concurrent

De update-problemen komen voor Sonos op een ongunstig moment, net nu blijkt dat ze bezig zijn met een HomePod-concurrent: een slimme speaker die met meerdere spraakassistenten zou moeten werken. Gisteren dook de Sonos-speaker op in documenten van de FCC, waarbij bleek dat de speaker is voorzien van een ingebouwde microfoon. De stembesturing van Sonos bleek eerder ook al uit de aangepaste privacyverklaring. De speaker zal op 4 oktober worden aangekondigd, zo blijkt uit de nieuwste geruchten.

Zoek je een alternatief voor de Playbar, dan kun je ook eens kijken naar de Sonos Playbase, die we een tijdje geleden hebben gereviewd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 30 augustus: Informatie over update toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2017, 17:17
Categorie Accessoires
Onderwerpen audio, sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.