Gecko Covers Bounce

iCulture bekijkt: Gecko Bounce voor de iPhone

De Gecko Covers Bounce is een transparante hoes die je iPhone bij een val tot 3 meter belooft te beschermen. Hoe bevalt deze hoes en ziet het er mooi uit? Wij hebben 'm getest.

Gecko Covers Bounce in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Gecko Bounce Cover:

  • Verkrijgbaar voor iPhone 6 t/m iPhone X
  • Gemaakt van transparant plastic
  • Drie beschermlagen in transparant/zwart
  • Overleeft een val tot 3 meter
  • Kost 28 euro bij Bol.com


Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking zoals onze iPhone X review. Aan accessoires zoals hoesjes en kabels valt niet zo heel veel te testen. Vandaar dat we voor dit soort accessoires beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews schrijven. De Gecko Covers Bounce kregen we toegestuurd via distributeur Telco Accessories.

Gecko Bounce Case

Gecko Bounce voor diverse iPhone-modellen

De Gecko Bounce is een transparante hoes met een zwarte bumper rondom. De hoes is verkrijgbaar voor modellen vanaf de iPhone 6, oplopend tot de iPhone X. Bij de 4,7-inch modellen krijg je bovendien een karabijnhaak meegeleverd, zodat je het toestel aan je rugzak kunt hangen (voorzover je dat zou willen). Gecko is een Nederlandse leverancier die al een aantal jaren actief is en de spullen verkoopt via Wehkamp, BCC, Media Markt en andere bekende winkelketens, maar ze hebben ook een eigen shop.

De Bounce-hoezen bestaan uit drie lagen: een krasbestendige laag voor krasbescherming, een TPU-tussenlaag en een schokabsorberende binnenlaag. De leverancier geeft 2 jaar garantie, dus mocht je iPhone toch kapot vallen dan kun je Gecko daarop aanspreken.

Gecko Covers Bounce

Gecko Bounce in gebruik

We hebben de Gecko Bounce getest met een iPhone 6 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X. Wat meteen opviel is dat de case uit een vrij dikke laag plastic bestaat, vooral aan de zijkanten. Daardoor wordt je compacte iPhone X toch opeens wel een tikje dikker. We vonden het wat minder prettig in gebruik dan een slimfit hoesje van een ander merk, dat we tegelijkertijd hebben getest. Maar de beloofde bescherming is dan ook een stuk beter. We gooien op de iCulture-redactie nooit iPhones in de blender, uit het raam of in een emmer water (er zijn genoeg YouTube-filmpjes in dat genre), dus dat hebben we bij dit hoesje ook niet opzettelijk gedaan. Maar toen de iPhone een paar keer uit onze handen glipte maakten we ons niet druk dat er direct glasbreuk zou zijn.

Gecko Covers Bounce

Score

8

Gecko Covers Bounce

Gecko Covers Bounce

€27,99

Voordelen +

  • Transparant materiaal, hoesje valt daardoor minder op
  • Twee jaar garantie
  • Bescherming rondom

Nadelen -

  • Ligt door het dikke materiaal vrij lomp in je hand
  • Niet bijzonder mooi, wel praktisch

Conclusie Gecko Bounce review

Of je de Gecko Bounce mooi vindt is uiteraard een kwestie van smaak. Wij vonden het vooral een functioneel hoesje, dat ondanks het dikke plastic wat minder opvalt, omdat er is gekozen voor transparant materiaal. Laat je je iPhone vaak vallen en wil je niet overstappen op de veel dikkere en duurdere Lifeproof-cases (ca. 80 euro) dan kan de Gecko Bounce iets voor jou zijn. Alleen de achterkant van de iPhone is beschermd, maar door de dikke rand rondom het scherm moet je iPhone wel heel raar vallen om het scherm te laten breken.

Gecko Bounce kopen

De Gecko Bounce is voor rond de 20 tot 30 euro verkrijgbaar bij diverse winkelketens en bij Gecko zelf en bij Bol.com.