Nieuwste Snapseed-update laat je tekst toevoegen aan foto’s

Snapseed geeft je nu de mogelijkheid om tekst toe te voegen op je foto, kies uit meerdere lettertypes, badges en stijlen of je foto nog beter te maken.

De fotobewerkingsapp Snapseed heeft in een update een aantal nieuwe functies gekregen. De opvallendste nieuwe functie is het toevoegen van een tekst op je foto’s. Ook kan je het proces van exporteren versnellen door het afbeeldingsformaat aan te passen. Snapseed is tegenwoordig onderdeel van Google en krijgt nog regelmatig updates.


Snapseed tekst toevoegen aan foto's

Snapseed: tekst toevoegen aan foto’s

Snapseed staat in onze lijst met de beste fotobewerkings-apps voor de iPhone. Het nieuwe tekstfilter kun je vinden tussen de gereedschappen. Vreemd genoeg staat de nieuwe functie niet tussen filters zoals de naam (Tekstfilter) doet vermoeden. Na het toevoegen van de tekst kun je ook nog de doorzichtigheid van de tekst aanpassen, de tekst een kleur geven en het formaat wijzigen.

Bekijk ook

Beste apps voor fotobewerking op iPhone en iPad

Fotobewerking op iPhone en iPad wordt steeds toegankelijker. In deze lijst vind je de beste fotobewerking apps voor iOS, van Darkroom en Lightroom tot Pixelmator en Photoshop Fix. Welke app voor fotobewerking past het best bij jou?

Tekst toevoegen in SnapseedTekst toevoegen op foto’s kennen we natuurlijk al van Snapchat, maar in Snapseed werkt het compleet anders. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten tekstopmaak zoals tekstballonnen, handgeschreven lettertypes en badges. Ook het kleurenpalet is behoorlijk: zo krijg je naast de standaardkleuren ook pastelkleuren tot je beschikking.

Aanpassen van het afbeeldingsformaat
Om het proces van het exporteren te versnellen of de bestandsgrootte aan te passen geeft deze nieuwe update je ook de mogelijkheid om het afbeeldingsformaat aan te passen. In de instellingen kun je die optie terugvinden onder het kopje Instellingen en details. Het kleinste afbeeldingsformaat waaruit je kunt kiezen is 800 pixels oplopend naar 4000 pixels. Wil je het afbeeldingsformaat niet wijzigen dan hoef je niks te doen, de instelling staat namelijk vooraf ingesteld op Formaat niet aanpassen.

Naast deze twee nieuwe functies zijn er ook een paar wijzigingen gedaan aan de UI en heeft de app een paar bugs opgelost. Je kan direct beginnen met het testen van deze nieuwe functies en je foto’s te bewerken, want de app is gratis te downloaden in de App Store.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 augustus 2016 om 11:10
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.