Paper-app van Persgroep

Paper-app van de Persgroep overgenomen door Blendle

Blendle neemt de kwakkelende app Paper van De Persgroep over, nadat deze het beoogde aantal abonnees van 30.000 niet wist te halen. Met Paper krijg je een selectie van 15 artikelen uit Volkskrant, Trouw, Parool en regionale dagbladen.

Het gaat niet goed met de Paper-app van de Persgroep. De app werd ruim een jaar geleden gelanceerd maar telt slechts een paar duizend abonees. Daarmee bleef de digitale krant van De Persgroep ver onder de eigen doelstelling van 30.000 abonnees. Eind juli werd bekend dat De Persgroep zou kijken hoe het verder moet met Paper en vandaag komt daarop het antwoord: Blendle neemt Paper over.

Paper-app van Persgroep

Paper werd vorig jaar onder veel publiciteit gelanceerd door Barbara van Beukering, de voormalige hoofdredacteur van het Parool. Met Paper krijg je voor 5,95 euro per maand toegang tot de 15 ‘beste’ artikelen uit de Volkskrant, Trouw, Het Parool en de regionale dagbladen als Tubantia, De Gelderlander en Eindhovens Dagblad. De artikelen worden geselecteerd door een redactie onder leiding van Van Beukering. Paper Magazine had aanvankelijk drie jaar de tijd gekregen om zich te bewijzen en er zou budget zijn vrijgemaakt tot eind 2017. Dat De Persgroep de app nu alweer van de hand doet, is een teken dat ze er weinig toekomst meer in zien. Overigens waren we in onze review van Paper ook niet zo heel positief: we vonden dat de app niet toegankelijk genoeg was. Ook vonden we dat het tijdstip van 12:00 uur ‘s middags niet handig was, omdat je dan oud nieuws van de ochtend voorgeschoteld krijgt terwijl je reizend van en naar je werk niets te lezen hebt.

Opvallend is dat De Persgroep nog maar net het alternatief Topics heeft uitgebracht. Het grote verschil is dat je met Topic toegang hebt tot het complete aanbod van alle titels van de Persgroep, terwijl abonnees van Paper alleen een selectie krijgen voorgeschoteld. Selectie door een redactie zou het grote pluspunt van Paper moeten zijn, maar blijkbaar zitten daar niet zoveel mensen op te wachten. Topics is nu in betafase, als aanvullende dienst voor abonnees.

Misschien heeft de onhandige naam ook een rol gespeeld bij de matige belangstelling. Er zijn in de App Store veel meer apps die Paper heten, waaronder de bekende teken- en schilderapp Paper (link) en het inmiddels opgeheven Facebook Paper. Gisteren startte Dropbox als klap op de vuurpijl ook nog met een Paper-app om documenten te bewerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2016, 12:21
Categorie Apps
Onderwerpen blendle, paper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.