Bird Luchtreiniger met HomeKit

BRID Air Purifier is een van de weinige luchtreinigers met HomeKit

Met de BRID Air Purifier haal je een luchtreiniger met HomeKit in huis. Dit is een van de weinig die tot nu toe is ontwikkeld, sinds Apple in iOS 10 de ondersteuning van airco's en luchtreinigers groen licht gaf.

Als je een luchtreiniger met smart home-bediening zoekt, heb je nog niet zo heel veel keuze. Je zou een bestaande luchtreiniger kunnen pakken en deze aansluiten op een slimme stekker. Dit werkt alleen als het apparaat digitaal in te schakelen is en niet het fysiek omzetten van een schakelaar vereist. Ook zou je een Eve Room kunnen gebruiken om de luchtkwaliteit te meten en vervolgens automatiseringen instellen om te zorgen dat het apparaat inschakelt als dat nodig is. Of je kijkt naar luchtreinigers met Alexa-bediening.

Bird Luchtreiniger met iPhone-app

Maar je zou ook naar de BRID Air Purifier kunnen kijken, want daarmee heb je een luchtreiniger die al standaard HomeKit aan boord heeft.


Sinds iOS 10 kunnen fabrikanten luchtreinigers met HomeKit maken. Het Chinese bedrijf Coway werkt ook aan een luchtreiniger met HomeKit, maar die is vooral bedoeld voor de Chinese markt. De BRID Air Purifier lijkt wat toegankelijker, want die wordt geleverd met EU-stekker (US, UK en Australische stekker is ook mogelijk).

BRID Air Purifier luchtreiniger met HomeKit

Er is geld via Kickstarter ingezameld om de ontwikkeling mogelijk te maken en nu kun je via Indiegogo een pre-order plaatsen. De luchtreiniger wordt dan in oktober 2018 geleverd. Je loopt dus geen risico meer of het project doorgaat, want er is vorig jaar al zes ton ingezameld en dat is 500% meer dan nodig was om de productontwikkeling te starten. Toch loop je nog risico’s. Er wordt namelijk door eerdere kopers flink geklaagd over de leveringen. Mocht je het toch wat eng vinden, dan kun je beter een paar jaar wachten tot soortgelijke producten bij je lokale BCC of MediaMarkt liggen. Wees dus op je hoede.

BRID Air Purifier luchtreiniger met HomeKit

De BRID belooft ‘Italiaans design’ met 84 ledlampjes, keramische filters met titanium-dioxide (die wasbaar zijn) en produceert geen ozon. Een exemplaar kost $399 en wordt wereldwijd verstuurd. De filters houden stof, geurtjes, schimmelsporen, koolstofmonoxide, formaldehyde en dergelijke tegen en zetten het om naar onschadelijke stoffen. Volgens de makers werkt het extreem efficiënt en heeft het talloze technische voordelen ten opzichte van conventionele luchtreinigers.

BRID Air Purifier luchtreiniger met HomeKit: Italiaans design

Ben je op zoek naar een airco of ventilator met HomeKit, kijk dan eens naar onderstaande round-up. Zo’n apparaat is natuurlijk wel iets anders dan een luchtreiniger, maar sommige apparaten zijn voor beide doeleinden te gebruiken. Zo kan de Dyson-luchtreiniger ook als ventilator gebruikt worden. Hij werkt alleen via een omweg met HomeKit, maar je kunt ‘m wel met Amazon Alexa aansturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2018, 18:47
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, luchtreiniger
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.