Snapchat-gebruikers zijn boos: petitie voor oude design 600.000 keer getekend

Gebruikers van Snapchat zijn boos, want ze zijn niet tevreden met het grote redesign dat de afgelopen weken uitgerold is. Met een online petitie, die inmiddels al meer dan 600.000 keer getekend is, hopen gebruikers dat het oude design terugkeert. De grote vraag is of Snapchat toegeeft aan de vele klachten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In november vorig jaar liet Snapchat weten dat ze van plan waren om de app een redesign te geven. De app zou te ingewikkeld zijn en met het nieuwe design worden posts van je vrienden gescheiden van die van andere media. Inmiddels is het nieuwe design bij het grootste deel van de gebruikers beschikbaar. Op social media wordt echter flink geklaagd over het nieuwe uiterlijk en de aangepaste navigatie, ook omdat de wijzigingen automatisch doorgevoerd worden.

Snapchat-gebruikers boos over nieuw design

De bedoeling van de nieuwe update was dat de app eenvoudiger zou zijn om te gebruiken, omdat er nu een duidelijkere scheiding is tussen posts van je vrienden en content van mediabedrijven. Volgens veel gebruikers blijkt het tegendeel waar. Dat komt mede doordat de Snapchat Stories ook samen met individuele Snaps en DM’s verschijnen. Boze Snapchatters zijn daarom een petitie gestart op Change.org, waarin gevraagd wordt om het design terug te draaien. De petitie is al meer dan 660.000 keer getekend, dus mocht je niet tevreden zijn over de werking van de app, dan weet je dat je er niet alleen voor staat.

Vernieuwde Snapchat-app.

Tegelijkertijd gaat er ook een tweet rond waarin een Snapchatter aan de supportafdeling vraagt wat er nodig is om de update terug te draaien. Heel laconiek zegt de support-medewerker dat 50.000 retweets wel genoeg moet zijn. Inmiddels is de tweet al bijna 1,4 miljoen keer geretweet, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat boze gebruikers daarmee hun zin krijgen. In een reactie laat Snapchat weten dat “grote updates zoals deze wat tijd vergen om aan te wennen, maar we hopen dat de community er plezier aan beleeft als ze eenmaal gewend zijn.” Het is nog mogelijk dat Snapchat nog wat kleine aanpassingen doet om de gebruikers tegemoet te komen, maar terugkeren naar de oude situatie lijkt er niet in te zitten.

Bekijk ook

Zo werkt de vernieuwde Snapchat-app

Snapchat heeft zijn vernieuwde app gepresenteerd. In de nieuwe versie worden posts van je vrienden gescheiden van die van allerlei media, zodat het overzichtelijker wordt om te gebruiken.

Snap Kaart nu ook op het web
Tussen de klachten door heeft Snapchat wel nog een nieuwe functie uitgebracht. De Snap Kaart die vorig jaar verscheen, is nu ook te bekijken vanaf de browser. Met de Snap Kaart, waar al vrij snel privacyzorgen over waren, zie je waar je Snapchat-vrienden zich bevinden, terwijl je ook de Snaps van andere gebruikers kunt bekijken. Mocht je dus benieuwd zijn wat er allemaal gesnapt is tijdens Carnaval, dan kun je dat op de Snapchat Kaart zien via de speciale website.

Bekijk ook

Bekijk waar je Snapchat-vrienden zijn met de Snap Kaart

Je kunt op zoek naar je vrienden of bekijken wat er overal ter wereld gebeurt via de Snap Kaart in Snapchat. We leggen je uit hoe dat werkt!

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.