Snapchat Unox-filter

Snapchat werkt aan redesign: ‘App is te ingewikkeld’

Snapchat krijgt een ingrijpende redesign, zodat de app gemakkelijker te gebruiken is. De huidige app is te ingewikkeld, geeft de CEO toe.

Het gaat niet goed met Snap, het bedrijf achter Snapchat. CEO Evan Spiegel onthulde dat Snapchat daarom druk bezig is met een redesign van de app. De huidige app is simpelweg te ingewikkeld om te gebruiken.

Snapchat te ingewikkeld

Snap CEO Evan Spiegel liet weten: “Wat we in de loop van de jaren hebben gehoord, is dat Snapchat moeilijk te begrijpen en lastig te gebruiken is. Ons team is aan de slag gegaan om iets met die feedback te doen.” Er komt een nieuw ontworpen, gemakkelijker te gebruiken versie van de app aan.

Snapchat Unox-filter

Het gaat om meer dan zomaar wat kleine aanpassingen. Spiegel waarschuwt dat het redesign het bedrijf in korte tijd zal opschudden. Ook weet hij nog niet hoe de huidige gebruikers zullen reageren. Snapchat koos er ooit voor om de app ingewikkeld te maken, zodat het vooral door jongeren werd gebruikt. Maar nu de gebruikerscijfers tegenvallen zoekt Snapchat het toch in de breedte: meer mensen moeten in staat zijn om de app te gebruiken. Snap wil het risico nemen, om op de langere termijn te blijven bestaan.

Drastische veranderingen kunnen ook de huidige gebruikers wegjagen en de app minder cool maken. Als je moeite hebt gedaan om een app in de vingers te krijgen, wil je niet dat straks iedereen dezelfde app kan gebruiken. Snap had ook last van het kopieergedrag van Facebook: elke leuke functie die ze bedachten werd een paar weken later nageaapt in apps als Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp, waar ze door de gebruikers massaal werden omarmd.

Spiegel kondigde ook aan dat er meer secties in de app komen die door algoritmes worden gevuld, zodat je vaker wordt verrast. “We ontwikkelen een nieuwe oplossing die elk van onze 178 miljoen dagelijks actieve gebruikers een eigen Stories-ervaring geeft”. Daarbij gaat het bedrijf machine learning gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 november 2017 om 8:31
Onderwerp
Categorie
Apps
Device
iPhone

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat was ook de eerste app met de zogenaamde verdwijnende Verhalen, die later populair werden als Instagram Stories en andere social media-apps. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.