Sleep++ icoon.

Draag je Apple Watch ‘s nachts met de slaapapp Sleep++

Met de app Sleep++ monitor je je slaapgewoontes door je Apple Watch 's nachts te dragen. Enkele tips wanneer je je Apple Watch dan moet opladen, zijn korte oplaadsessies tijdens het aankleden.

Sleep++ voor de Apple Watch.Het merendeel van de Apple Watch gebruikers laadt de smartwatch ‘s nachts op, maar met de app Sleep++ wordt dat een stukje lastiger. Met deze app kun je meten hoe rustig je slaapt. Daarvoor zul je wel de hele nacht de Apple Watch moeten dragen. Het is een van de eerste apps van een externe ontwikkelaar, die gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheid om sensoren van de Apple Watch uit te lezen.


Vliegtuigmodus en korte oplaadsessies
Om te voorkomen dat de batterij van je Apple Watch leegloopt terwijl je slaapt, geeft de ontwikkelaar van de app enkele handige tips. Door de Apple Watch tijdens het slapen in vliegtuigmodus te zetten, bespaar je al energie. Ook zou je je Apple Watch op slimmere moment kunnen opladen. Uit zijn eigen ervaring blijkt, dat het prima te doen is om de Apple Watch op te laden vlak nadat je uit bed komt (tijdens het aankleden en douchen) en vlak voordat je weer naar bed gaat (tijdens het uitkleden en tandenpoetsen). In die paar korte sessies is het voldoende om de Apple Watch op te laden, omdat het laden zelf vrij snel gaat. Zo laadt de Apple Watch als hij onder de 80% is met een snelheid van 1% per minuut, waardoor een half uurtje opladen in de ochtend al snel voldoende kan zijn.

Eerder bleek al, dat de batterijduur van de Apple Watch op zich geen problemen oplevert. Veel gebruikers meldden in een onderzoek dat de batterij zonder problemen een volledige dag mee gaat. De Workout-app slurpt de meeste batterij, dus mocht je die intensief willen gebruiken in combinatie met deze slaapapp, dan zou je wellicht tegen batterijproblemen aan kunnen lopen.

Sleep++ op de Apple Watch

Sleep++ app voor Apple Watch.Sleep++ maakt gebruik van de bewegingssensoren van je Apple Watch, waardoor de app kan zien hoe rustig je precies slaapt. Door in te voeren hoe laat je gaat slapen en hoe laat je wakker wordt, geeft deze een volledige analyse van je slaapritme. Ook ondersteunt de app complicaties, waardoor deze op je wijzerplaat informatie weer kan geven (zie afbeelding).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.