‘Apple gaat alleen nog maar iMacs met retinaschermen verkopen’

Apple is van plan om alle iMacs zonder retinascherm uit de winkel te halen. Hierdoor verkoopt Apple alleen nog maar iMacs met een 4K- of 5K-scherm.

imac-retina-schermApple gaat stoppen met de verkoop van iMacs zonder retinaschermen, beweert een anonieme bron tegenover Tweakers. Dit betekent dat je straks alleen nog maar een iMac met een retinaresolutie kunt kopen. De Mac gaat hiermee de iPhone achterna, die sinds de iPhone 4 alleen nog maar gebruikmaakt van retina.


Apple zou gaan stoppen met de levering van 21-inch iMacs met een Full HD-scherm, aldus de bron. Deze wordt later door Apple vervangen door een nieuwe iMac met 4K-resolutie. De 27-inch iMac zonder retinascherm, die ~200 euro goedkoper is dan het model met 5K-scherm, zal ook niet meer door Apple worden verkocht.

De iMacs zonder retinascherm liggen de komende tijd nog wel even in de winkels. Apple zou bezig zijn met het opmaken van de huidige voorraden, voordat deze door de retinamodellen worden vervangen.

Eerder deze maand hoorden we dat de 21,5-inch iMac met 4K-scherm in productie is gegaan. De komst van deze nieuwe iMac lijkt nu wel heel waarschijnlijk. Als Apple de iMacs met lagere resolutie uit de schappen wil halen, moet er immers wel een vervanger beschikbaar zijn.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 september 2015 om 10:55
Onderwerp
Categorie
Geruchten

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.