imac-retina-scherm

‘Apple gaat alleen nog maar iMacs met retinaschermen verkopen’

Apple is van plan om alle iMacs zonder retinascherm uit de winkel te halen. Hierdoor verkoopt Apple alleen nog maar iMacs met een 4K- of 5K-scherm.

imac-retina-schermApple gaat stoppen met de verkoop van iMacs zonder retinaschermen, beweert een anonieme bron tegenover Tweakers. Dit betekent dat je straks alleen nog maar een iMac met een retinaresolutie kunt kopen. De Mac gaat hiermee de iPhone achterna, die sinds de iPhone 4 alleen nog maar gebruikmaakt van retina.

Apple zou gaan stoppen met de levering van 21-inch iMacs met een Full HD-scherm, aldus de bron. Deze wordt later door Apple vervangen door een nieuwe iMac met 4K-resolutie. De 27-inch iMac zonder retinascherm, die ~200 euro goedkoper is dan het model met 5K-scherm, zal ook niet meer door Apple worden verkocht.

De iMacs zonder retinascherm liggen de komende tijd nog wel even in de winkels. Apple zou bezig zijn met het opmaken van de huidige voorraden, voordat deze door de retinamodellen worden vervangen.

Eerder deze maand hoorden we dat de 21,5-inch iMac met 4K-scherm in productie is gegaan. De komst van deze nieuwe iMac lijkt nu wel heel waarschijnlijk. Als Apple de iMacs met lagere resolutie uit de schappen wil halen, moet er immers wel een vervanger beschikbaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2015, 10:55
Categorie Geruchten
Onderwerp imac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.