Roundhouse Londen

Apple maakt Apple Music Festival-locatie milieuvriendelijker

Apple wil de locatie van het Apple Music Festival milieuvriendelijker maken. De jaarlijkse CO2-uitstoot moet met 60 ton verminderen bij The Roundhouse in Londen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Roundhouse LondenApple gaat de locatie van Apple Music Festival milieuvriendelijker maken. De verlichting, het sanitair en andere systemen in de oude Britse concertzaal worden allemaal door Apple vervangen, waardoor de locatie voortaan minder afvalstoffen zal veroorzaken.

The Roundhouse: minder CO2-uitstoot, minder plastic

Apple Music Festival is online te volgen, maar de concerten zijn in Engeland ook live bij te wonen. Artiesten treden dagelijks op in The Roundhouse in Londen.

Op de website van het Apple Music Festival worden de milieumaatregelen uitgebreid genoemd. Apple zegt daarbij het volgende:

Als blijk van onze waardering geven we het 168 jaar oude gebouw een grote ecologische opknapbeurt. We vernieuwen de verlichting, het sanitair en de klimaatinstallaties, we installeren bakken voor gescheiden afval en compostbakken, we gaan gebruikte frituurolie omzetten in biobrandstof, we kopen energiekredieten als compensatie voor het elektriciteitsverbruik van de Roundhouse in september en we vervangen plastic flessen door herbruikbare.

Volgens Apple zal de jaarlijkse CO2-uitstoot van de Roundhouse met 60 ton afnemen.

Apple’s milieumaatregelen zijn onderdeel van een groter initiatief. De afgelopen jaren heeft Apple ieder jaar een milieupagina bijgewerkt, om aan te geven hoe groen Apple is en hoeveel locaties al op duurzame energie draaien. Iets waar reclamevideo’s van Apple zich ook op hebben gericht. Het moge duidelijk zijn: Apple wil graag als een groen bedrijf te boek staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2015, 16:12
Categorie Apple
Onderwerpen apple music festival, londen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.