Ulysses team, winnaar Apple Design Award

Dit zijn de winnaars van de Apple Design Awards 2016

Apple heeft de jaarlijkse Design Awards weer uitgereikt. Twaalf apps, van educatieve apps tot leuke spelletjes, namen de prijs in ontvangst.

Apple kondigt ieder jaar tijdens WWDC nieuwe producten aan, maar geeft ook aandacht aan de ontwikkelaars in hun community. Dit doen ze onder meer aan de hand van de Apple Design Awards,en de winnaars van 2016 zijn inmiddels bekend.

Apple Design Awards

Apple reikt Design Awards uit tijdens WWDC

Tijdens de Apple Design Awards werden dit jaar vooral apps voor iOS, OS X (of macOS zoals we het tegenwoordig noemen), watchOS en tvOS. Vooral de apps die meerdere talen ondersteunen en gebouwd zijn met toegankelijkheid in het achterhoofd werden in de spotlight gezet. In totaal wonnen tien apps de Design Award en kregen twee apps de Student Award. De winnaars ontvingen een ADA cube en een versie van ieder product dat Apple maakt.

Een horizontale lijn geeft de scheidingslijn aan tussen de winnaars.

Frame.io

Frame.io is een platform waarin je samen aan video’s kunt werken. Hierin kun je al je bronbestanden uploaden, werken aan clips die nog niet klaar zijn en je team uitnodigen om deel te nemen aan privéwerkplekken. Voordeel van Frame.io is dat je commentaar van cliënten en anderen kunt krijgen op een bepaalde tijd in de video, zodat je er direct mee aan de slag kunt. Daarnaast worden je video’s in de cloud omgezet naar het juiste bestandstype en kun je dankzij version control werken met verschillende versies van je video. Andere features zijn onder meer TouchScrub, waardoor je een voorbeeld kunt zien door met je vinger over een thumbnail te schuiven, en 3D Touch Support.

Frame.io winnaar van Apple Design Awards


Chameleon Run

Chameleon Run is een game waarin je automatisch door verschillende levels heen rent. Doel is om de kleur van je karakter te veranderen, zodat deze hetzelfde is als de grond, terwijl je rent en van platform naar platform springt. Springen doe je niet zomaar, je kunt ook kiezen voor een “double jump” en een “head jump”. Daarnaast zijn er ook levels met drie speciale doelen in iedere versie en strijdt je om de snelste tijd in ieder level.

Chameleon Run winnaar Apple Design Award


Auxy

Met Auxy kun je muziek maken met niets meer dan de app op je iPad. Maak bijvoorbeeld je eigen synth- en drum-loops door te mixen en te matchen of door noten te tekenen en je eigen melodieën te maken. Alle geluiden kun je in de app nog verder aanpassen naar je eigen smaak. Het uiteindelijke nummer dat je gemaakt hebt kun je uploaden en delen met je vrienden.

Auxy, winnaar Apple Design Award


Streaks

Streaks is een app die je wilt helpen bij het vormen van goede gewoontes. Je stelt maximaal zes taken in die je iedere dag wilt voltooien, doel is om een “streak” van meerdere dagen achter elkaar te behalen. Streaks werkt hierbij ook samen met Apple Health, zodat je je fitness-doelen kunt behalen. Om je te helpen herinneren aan je taken kun je zelf notificaties instellen, die je vervolgens ook op je Apple Watch te zien krijgt. Daarnaast kun je je statistieken bekijken, bijvoorbeeld je beste streak en je huidige streak.

Streaks, winnaar van Apple Design Award


Lara Croft GO

In Lara Croft GO ga je aan de hand van puzzels op avontuur in een vergeten wereld. Zo onderzoek je de ruïnes van een oude beschaving, ontdek je geheimen en ga je de strijd aan met dodelijke uitdagingen. Die uitdagingen bestaan uit vijanden, gevaarlijke obstakels en dodelijke vallen. Tijdens het spelen verzamel je oude relieken en nieuwe outfits voor Lara. In totaal zijn er meer dan 101 puzzels, onderverdeeld in zes hoofdstukken.

Lara Croft Go, winnaar Apple Design Award


Complete Anatomy

Altijd al willen weten hoe het menselijk lichaam er nu echt uitziet? Complete Anatomy vertelt je exact dit, aan de hand van interactieve levels. Zo kun je de wegen van je zenuwen volgen, alles in 3D opnemen en interactieve lezingen van anatomische experts bekijken.

Ook zijn er tools die je helpen bij het visualiseren van complexe functies als zenuwvoorzieningen aan je spieren enspeciale gidsen voor lagen om bepaalde botten en oppervlakten te identificeren. Je kunt ook je eigen content maken met de technology van Complete Anatomy, bijvoorbeeld om breuken in botten te maken en er pinnen in te zetten. Alle content kun je vervolgens delen via de cloud.

Complete Anatomy winnaar Apple Design Award

Complete Anatomy winnaar Apple Design Award


INKS.

Pinball kennen we allemaal, maar INKS. heeft het spel een mooie update gegeven. In deze app wordt pinball gecombineerd met tactische uitdagingen en creëer je zelf kunst als de bal over het canvas heengaat. Dit wordt bereikt door allerlei blokken met kleuren over de oppervlakte te laten ontploffen, zodat er diverse lagen ontstaan. In totaal zijn er ruim honderd verschillende tafels waar je op kunt spelen en ieder canvas vertelt het verhaal van jouw game.

Inks, winnaar Apple Design Award


Zova Personal Trainer

Zova Personal Trainer wil jou inspireren en motiveren bij je workouts en je training. Dit doen ze via een aantal stijlen, bijvoorbeeld krachttrainingen en yoga. In de app kun je kiezen uit diverse workouts die tussen de drie en dertig minuten in beslag nemen. Bovendien kun je ze overal uitvoeren, bijvoorbeeld in je slaapkamer of in een sportschool. Kom je net uit je werk en wil je even ontspannen? Ook hier zijn speciale workouts voor.

De bedoeling is dat je uiteindelijk gezondere gewoontes creëert door vooraf je workouts in te plannen in je kalender. Tijdens het sporten kun je naar je favoriete muziek luisteren of ervoor kiezen om samen met een vriend aan de gang te gaan. Ook is het mogelijk om een doel in te stellen en je voortgang gedurende de week te bekijken.

Zova, winnaar Apple Design Award

Zova, winnaar Apple Design Award


Ulysses Mobile

Houd je van schrijven en doe je het veel? Dan vind je in Ulysses Mobile een speciale toolset die elke fase van het proces omvat.

Zo is er een speciale text editor waarin je gebruik kunt maken van onder meer voetnoten en linkjes naar commentaar, een bibliotheek met diverse teksten, kun je alles synchroniseren op je apparaten en uiteindelijk je werk exporteren naar diverse bestandsformaten, waaronder PDF, e-boeken en Word-documenten.

Ulysses, winnaar Apple Design Award

Ulysses team, winnaar Apple Design Award


djay Pro

Tegenwoordig zijn er talloze DJ’s die ook graag onderweg aan hun vaardigheden werken. Djay Pro geeft hier een volledige toolkit voor. In de app kun je gebruikmaken van onder meer waveforms, vier decks en een sampler. Daarnaast is er een integratie met Spotify en iTunes, waardoor je toegang hebt tot miljoenen tracks.

Djay Pro, winnaar Apple Design Award


Linum (Student)

Eén van de twee winnaars van de studentenprijs is Linum, een gratis puzzelspel. Doel is om “Nodes” aan te laten sluiten op elkaar via bepaalde lijnen. In ieder level moet je alle “Landing Points” op nul krijgen, wat je doet door de nodes aan te sluiten. Iedere lijn heeft twee nodes en als op beide een andere lijn aangesloten zit, kun je een “Chain Rotation”doen. Hiermee kun je meerdere lijnen laten draaien met slechts één beweging.

Linum, winnaar Apple Design Award


Dividr (Student)

De tweede winnaar van de studentenprijs is Dividr, een 2D arcadespel. Doel is om de hoogste score te halen door zo lang mogelijk te overleven. Dit doe je door blokken te passeren en muntjes op te pakken. Leuke toevoeging is dat je je karakter in twee losse onderdelen kan opdelen die je tegelijkertijd bestuurd, zodat je een hogere score kunt behalen.

Dividr, winnaar Apple Design Award

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2016, 13:25
Categorie Apps
Onderwerpen apple event, apps, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.