iPhone modellen 2018

Ming-Chi Kuo kijkt vooruit naar 2018 iPhones en verder

Ming-Chi Kuo heeft zijn licht laten schijnen op de 6,1-inch iPhone, die volgens hem populairder zal zijn dan de modellen met OLED-scherm. Ook bespreekt hij drie nieuwe Apple-producten die we dit najaar in de gaten moeten houden - en dat zijn geen iPhones.

Hoge verwachtingen van 6,1-inch iPhone
De 6,1-inch iPhone is een van de nieuwe iPhone-modellen die Apple dit jaar van plan zou zijn uit te brengen. Volgens analist Ming-Chi Kuo wordt dit een klapper: er zullen meer van worden verkocht dan van de OLED-modellen. Dat komt volgens hem omdat dit toestel een gemiddeld formaat en de eigenschappen van de iPhone X heeft, maar voor een lagere prijs. Dat maakt het aantrekkelijk voor mensen die willen upgraden. Het toestel zal aan de voorkant volledig uit scherm bestaan, vergelijkbaar met de iPhone X. Dat zou wel extra moeilijkheden opleveren bij de productie. Maar Kuo verwacht wel dat alle modellen op tijd klaar zijn voor het vaste introductiemoment in september.


Kuo, die tegenwoordig voor TF International Securities werkt, voorspelt een prijs tussen de $600 en $700. Dat maakt het aantrekkelijk voor mensen die de iPhone X prijs van meer dan $1000 te hoog vonden. Zoals we in ons overzicht van de LCD iPhone al schreven bereikt Apple de lagere prijs door drie wijzigingen door te voeren ten opzichte van de X: een goedkoper LCD-scherm, geen 3D Touch en een enkele camera aan de achterkant. Die drie aanpassingen worden nu ook weer door Kuo bevestigd.

iPhone 2018 renders

Apple zal meer stuks van de LCD iPhones produceren van van de iPhone-modellen met OLED-scherm. Dat geeft wel aan dat Apple er zelf vertrouwen in heeft dat dit het populairste model zal zijn, zoals uit eerder geruchten al bleek.

Kuo heeft ook oog voor andere producten die Apple nog dit jaar gaat uitbrengen. Hij schrijft in zijn notitie over een goedkopere MacBook Air, iPad Pro-modellen met Face ID en een Apple Watch met groter scherm. Dit zijn producten die Kuo al eerder voorspelde en waar hij nog steeds achter staat. Verder wijst Kuo op mogelijke gevolgen van een handelsoorlog tussen de VS en China. Het is lastig te voorspellen hoe dit zich zal ontwikkelen, maar Kuo denkt niet dat Apple er direct door zal worden getroffen. Apple zou zich volgens Kuo meer druk moeten maken over anti-Amerikaans sentiment in China, waardoor consumenten de producten niet meer willen aanschaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2018, 18:23
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone XR
Device iPhone XR
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.