iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Airmail voor iOS, Guides by Lonely Planet, Day One 2 en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Airmail, Guides by Lonely Planet, Day One 2 en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Airmail voor iOS

Airmail was al een tijd beschikbaar voor de Mac, maar deze week verscheen eindelijk de iPhone-versie. In deze versie is gekozen voor een extreem flexibele aanpak, zodat je alles zelf kan indelen. Als je de hele dag met je mail bezig bent, dan is Airmail een app die je moet proberen. Bovendien werkt de app perfect samen met de Mac-versie, waardoor de iPhone-versie een goede aanvulling is. Maar ook als je beginnende gebruiker bent, kan Airmail een goede aanvulling zijn. Lees onze review van Airmail voor iOS.

Messi Space Scooter

Lionel Messi is één van de bekendste voetballer ter wereld, maar dat weerhoudt hem er niet van om te racen op zijn step! In Messi Space Scooter race je met Messi op zijn step door intergalactische omgevingen. De game is een soort endless runner, maar dan met Messi in de hoofdrol. Door te swipen ontwijk je obstakels en spring je in de lucht, zodat je alle muntjes kunt verzamelen en een hoge score kunt behalen. Lees ons artikel over Messi Space Scooter.

Road Watcher

Road Watcher is een handige app die je iPhone omtovert in een dashboardcamera. Door je iPhone in een houder te plaatsen, kun je hem gebruiken als dash cam waarmee je alles op kan nemen wat je onderweg tegenkomt. Je kunt zelf enkele instellingen aanpassen, zoals de kwaliteit van de video’s en het aantal frames per seconde. En geef je de app toestemming om je locatiegegevens in te zien, dan krijg je ook nog eens een melding als je de snelheidslimiet overschrijdt. Lees ons artikel over Road Watcher.

Day One 2

Je kunt alles wat je in je leven natuurlijk vastleggen in een notitieboekje, maar het is natuurlijk veel handiger om dit met een speciale app te doen. Day One is al jarenlang een veelgebruikte dagboekapp, maar deze week verscheen Day One 2. Day One 2 is een compleet nieuwe app met veel nieuwe functies, zoals meerdere dagboeken en het toevoegen van meerdere foto’s. Bestaande gebruikers dienen de app wel helemaal opnieuw te downloaden en dus te betalen. Lees ons artikel over Day One 2.

Who’s In?

Met Who’s In? plan je makkelijker een afspraak met vrienden. Who’s In? is een gratis alternatief voor de datumprikker. Maar: voordat je afspraken kunt gaan plannen, zul je verplicht je telefoonnummer moeten invullen. De app gebruikt je nummer om een verificatiecode te versturen en om vrienden uit te nodigen voor de app. In je eentje heb je immers weinig aan deze app. Lees ons artikel over Who’s In?

Space Grunts

Space Grunts combineert een rondengebaseerd strategiespel met een actiegame en doet dit verrassend goed. De game is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar OrangePixel, die je misschien al kende van Heroes of Loot, een populaire iOS-game die veel overeenkomsten met Space Grunts vertoont. Het middeleeuwse stijltje is echter ingeruild voor een sciencefiction-setting, met grote ruimteschepen, aliens en laserpistolen.

ING Mobiel Bankieren

De ING heeft weer hard gewerkt aan een update voor de Mobiel Bankieren-app, waardoor het sinds deze week mogelijk is om snel je saldo te bekijken. ING Mobiel Bankieren heeft namelijk een eigen widget in het Berichtencentrum, waardoor je de app niet meer hoeft te openen om je recente saldo te bekijken. En ben je bezorgd dat iedereen die jouw vergrendelde toestel je saldo kan zien? Dan hebben we een tip voor je klaarstaan om dat te voorkomen. Lees ons artikel over ING Mobiel Bankieren.

Instagram

Instagram is begonnen met het uitrollen van een veelgevraagde nieuwe functie: inloggen met meerdere accounts in de Instagram-app. Niet iedereen kan al gebruikmaken van deze functie, want de optie komt geleidelijk beschikbaar. Dat je nu met meerdere accounts kan inloggen heeft wel gevolgen voor de notificaties: deze laten nu zien op welk account de notificatie betrekking heeft. Lees ons artikel over Instagram.

Guides by Lonely Planet

Als je van plan bent om binnenkort een stedentrip te boeken, dan is Guides by Lonely Planet een fijne app om meer te ontdekken. De app biedt ondersteuning voor 37 verschillende steden, zoals Amsterdam, Rome, Londen en Washington. De reisgidsen zijn offline op te slaan, wat buitengewoon handig is als je in het buitenland bent. Lees meer over historische locaties, lokale markten en meer dankzij deze gratis stadsgidsen. Lees ons artikel over Guides by Lonely Planet.

My Vodafone

Ben je een prepaidklant bij Vodafone? Dan is er goed nieuws, want de My Vodafone-app is vanaf deze week weer volledig te gebruik voor mensen met een prepaidabonnement. Zo kunnen klanten weer hun tegoed en verbruik bekijken, rekeningen inzien en BloX in- en uitschakelen. De app heeft ook 3D Touch gekregen voor iPhone 6s-bezitters, waardoor zij direct de tegoedpagina kunnen bekijken. Lees ons artikel over My Vodafone.

PostNL

Brievenpost versturen is sinds deze week makkelijker dan ooit. Dankzij de nieuwste update van de PostNL-app, kun je je eigen postzegels maken. Dit werkt via een zogenaamde postzegelcode, een combinatie van negen cijfers en letters. Reken af in de app en schrijf vervolgens de postzegelcode over op de envelop. Het enige waar je nog de deur voor uit moet, is om de brief in de brievenbus te doen. Lees ons artikel over PostNL.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.