iCulture iKids logo

iKids week 5: Sago Mini Vrachtwagens, Tayasui Blocks en meer

In deze iKids ontdekken we de app die hoort bij het gelijknamige boek ‘We hebben er een geitje bij’ en gaan we bouwen met Sago Vrachtwagens en Tayasui Blocks.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Soms ontdek je een leuke app én leer je via de ontwikkelaar ook meteen een paar andere pareltjes kennen. Dat gebeurde ons bijvoorbeeld bij Tayasui Blocks, een creatieve applicatie die leuke voorgangers heeft en kinderen met pixels laat tekenen. Daarnaast geven we aandacht aan de nieuwste bouw-app van Sago Sago en bespreken we ‘We hebben er een geitje bij‘, een Nederlandstalige app die bij het prentenboek van de Nationale Voorleesdagen 2016 hoort. Tekenen, lezen en bouwen: op appgebied is deze week weer genoeg te doen.

Sago mini vrachtwagens en graafmachines

Kort na Sago Mini Superheld en Sprookjes komt ontwikkelaar Sago Sago alweer met een nieuw project. In Vrachtwagens en Graafmachines kunnen peuters tot 4 jaar oud hun eigen droomhuis bouwen. Zet een mooi kasteel in elkaar, timmer een simpele blokhut of doe eens gek en bouw een paddenstoelenhuis. Met behulp van zes verschillende voertuigen, zoals een bulldozer en een hijskraan, verzamelen kinderen zand en prepareren ze de bodem voor hun nieuwe onderkomen. Als het bouwwerk staat kun je de muren een kleurtje geven, deuren plaatsen en lampen, vlaggen of bloemen ophangen. Vrachtwagens en Graafmachines is wederom een fijne aanvulling op de collectie van Sago Sago, en een aanrader voor kleine bouwers.

We hebben er een geitje bij

De organisatoren van de Nationale Voorleesdagen hebben dit jaar naast een prentenboek ook een bijbehorende app uitgebracht, die draait om een schattige nieuwe bewoner van de kinderboerderij: een babygeitje. Wie het boek koopt kan na het downloaden alle onderdelen gratis ontgrendelen, want daarin staat een handige promocode (zonder kan je maar één mini-game spelen). Na het installeren kunnen kinderen van 5 jaar en jonger een filmpje kijken over de blije reacties na de geboorte van het geitje (ingesproken door Georgina Verbaan), meezingen met het liedje en drie verschillende spelletjes spelen. Een vrolijke app, die het prentenboek ook nog eens op een innovatieve manier weet aan te vullen; dat is bij ons altijd +1.

We hebben er een geitje bij

Tayasui Blocks

In Tayasui Blocks kunnen kinderen van 9 tot 11 jaar in een strakke interface met pixelachtige blokjes bouwen, tekenen en spelen. Dat deze ontwikkelaar hoge ogen gooide met één van de beste gratis teken-apps, zoals we daarna ontdekten, geloven we meteen. Elk pixelbouwwerk kun je 360 graden draaien en van dichtbij of veraf bekijken met de zoomfunctie. Begin bijvoorbeeld blanco en ontwerp een dier met blokjes, stickers en kleuren, of kies de creatie van een ander en pas deze naar eigen smaak aan. Is het eindresultaat niet helemaal wat je ervan had verwacht? Met één druk op de knop sla je het geheel aan diggelen of blaas je alle pixelblokken de lucht in. Wie Blocks kan waarderen heeft dus geluk, want in de App Store zijn meer creatieve apps van deze maker te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:52
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.