Shoot! I Smoke: luchtvervuiling app

Shoot! I Smoke toont je luchtvervuiling in aantal sigaretten

Luchtvervuiling is niet bepaald gezond, maar hoe schadelijk het nou eigenlijk realiseert zich bijna niemand. De app Shoot! I Smoke laat je inzien hoe schadelijk de lucht is die je inademt door dit te vergelijken met het aantal sigaretten.
Itske - · Laatst bijgewerkt:

Shoot! I Smoke

Zowel sigaretten als luchtvervuiling hebben een negatieve invloed op je gezondheid. Bij sigaretten kunnen we ons best daarvan voorstellen, maar bij luchtvervuiling is de schade wat moeilijker in te schatten. De app Shoot! I Smoke doet daar iets aan, door te laten zien in welke mate de luchtvervuiling gelijk staat aan het roken van sigaretten.

Luchtvervuiling

De berekening is afkomstig van een analist van Berkeley Earth, die heeft gekeken hoeveel luchtvervuiling er in China is in verhouding tot de sterfte onder de bevolking. In China zouden door luchtvervuiling 1,6 miljoen doden per jaar zijn gevallen, wat gelijk staat aan 2,4 sigaretten per inwoner per dag. De app gebruikt deze cijfers om naar de hoeveelheid luchtvervuiling in jouw woonplaats te kijken. Hiervoor moet je wel toestemming geven tot je locatie. Vervolgens rekent de app de vervuiling om naar sigaretten. In onze berekening kwam daar 1,9 sigaretten per dag uit voor de stad Deventer. Dat lijkt veel, maar het valt erg mee als je bedenkt dat in Beijing het gemiddelde op 4 sigaretten en op piekmomenten zelfs op 25 sigaretten ligt. Het is een grove berekening, maar het geeft je wel een indruk geven hoe erg het gesteld is.

Shoot! I Smoke: luchtvervuiling app

De app is gratis te downloaden. Je kunt de resultaten delen met vrienden en via de zoekfunctie kijken hoe het zit met de luchtkwaliteit in andere plaatsen. Verder biedt de app niet veel extra mogelijkheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2018, 10:22
Bron Bron Lifehacker
Categorie Apps
Onderwerpen gezondheid, roken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.