Shazam klaar voor iOS 10 met handige widget en rijke notificaties

Shazam is een van de prominentere apps die nu ook klaar is voor iOS 10. De app heeft nu een handige widget, waarmee je snel muziek kunt scannen. Ook zijn er rijke notificaties en is de Apple Watch-app aangepast voor watchOS 3, met nieuwe complicaties.

shazam smartphone
In het rijtje apps die voor iOS 10 zijn bijgewerkt ontbreken nog wat prominente namen, dus verwacht nog flink wat updates de komende tijd. Shazam kunnen we in ieder geval wegvinken, want vandaag heeft Shazam (link) zijn app bijgewerkt voor iOS 10, dat daarmee het toepasselijke versienummer 10.0 en ook een opgefrist logo heeft meegekregen. Shazam maakt nu handig gebruik van specifieke iOS 10-functies als de nieuwe widgets en de rijke notificaties. Ook is de Apple Watch-app bijgewerkt voor watchOS 3.

Shazam openen vanaf je Toegangsscherm

Shazam-widget voor iOS 10.Door ondersteuning voor de nieuwe widgets van iOS 10 kun je Shazam nu rechtstreeks vanaf je toegangsscherm bedienen. Vanuit de widget kun je de app meteen openen om Shazam te laten achterhalen welk nummer er wordt afgespeeld. Ook heb je daarmee toegang tot de zoekfunctie van de app. Jammer genoeg kun je niet alles vanuit de widget zelf doen. Alle acties brengen je naar de app zelf, al hoef je dankzij de widget de app niet meer eerst op te zoeken. De app heeft ook een camera-knop die je rechtstreeks brengt naar de scanner-functie van Shazam waarmee je speciale Shazam-logo’s kunt scannen. In Nederland vind je deze helaas niet altijd.

Bekijk ook

Deze apps zijn helemaal klaar voor iOS 10

iOS 10 brengt een hoop nieuwe functies en de eerste app-updates zijn al in de App Store verschenen. Is jouw favoriete app al aangepast met nieuwe functies voor iOS 10?

Rijke notificaties en watchOS 3-app voor Shazam

Ook maakt Shazam voortaan gebruik van de nieuwe rijkere notificaties. Dit werkt alleen als je de functie Auto Shazam gebruikt, waarmee Shazam op de achtergrond blijft meeluisteren en automatisch nieuwe nummers detecteert. Vanuit de meldingen op het scherm kun je voortaan direct allerlei acties uitvoeren, zoals het delen of kopen van een nummer en het toevoegen aan een afspeellijst. In onze test werkte dit echter nog niet vlekkeloos.

Shazam-app op de Apple Watch. Shazam-complicaties op de Apple Watch.

Shazam had ook al een Apple Watch-app, maar die is nu ook bijgewerkt voor watchOS 3. Dit betekent dat de Apple Watch-app sneller opstart en bijgewerkt wordt voor in de nieuwe Apple Watch Dock. Helaas luistert de Apple Watch nog steeds niet zelf naar de muziek, want de muziek wordt opgepikt door de microfoon van je iPhone. De Apple Watch-app heeft ook complicaties gekregen voor op de wijzerplaat van je Apple Watch. Er is zowel een kleine complicatie als een grote versie. Laatstgenoemde geeft ook meteen de titel van je laatste Shazam weer.

Bekijk ook

Apple Watch Dock gebruiken voor apps: zo werkt het

Het Apple Watch Dock zorgt ervoor dat je je favoriete Apple Watch-apps altijd binnen handbereik hebt. Ontdek hoe het Dock van de Apple Watch werkt en hoe je apps kunt toevoegen en verwijderen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 september 2016 om 18:57
Onderwerp
Categorie
Apps

Shazam

Shazam is een app waarmee je muziek kunt herkennen. De app werd in 2017 overgenomen door Apple en sindsdien is de muziekherkenning op veel meer plekken op de iPhone, iPad en Mac toegevoegd, waaronder het Bedieningspaneel en Siri. Shazam is standaard beschikbaar op al je Apple-apparaten, maar de losse app is ook nog steeds beschikbaar. De herkende muziek wordt ook dankzij iCloud gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Je kan ook Shazam koppelen aan Apple Music of aan Spotify.

Shazam

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.