Deze apps zijn helemaal klaar voor iOS 10

iOS 10 brengt een hoop nieuwe functies en de eerste app-updates zijn al in de App Store verschenen. Is jouw favoriete app al aangepast met nieuwe functies voor iOS 10?

parcel-vrouw-ios-10
iOS 10 komt vandaag eindelijk beschikbaar en de app-updates stromen op dit moment binnen. Van kleine bugfixes zodat de app weer goed werkt, tot vernieuwingen speciaal voor iOS 10. Maar welke apps zijn nou al helemaal klaar en bijgewerkt voor iOS 10? In dit artikel een overzicht van welke apps je straks kunt gebruiken met nieuwe iOS 10-functies.


iOS 10 is nu beschikbaar. Lees in onderstaand artikel alles over hoe je deze update downloadt en installeert.

Bekijk ook

iOS 10 downloaden: deel hier je ervaringen

Apple heeft iOS 10 beschikbaar gesteld voor ondersteunende iPhones, iPads en iPods. Lees in dit artikel hoe je iOS 10 installeert en op welke manieren je dit kunt doen.

iOS 10-apps

iOS 10 biedt een hoop nieuwe functies. Niet alleen binnen het besturingssysteem, maar ook voor apps van andere makers. Zo kunnen ontwikkelaars de rijke notificaties integreren, zodat deze meer informatie tonen zonder dat je de app hoeft te openen. Ook zijn er uitgebreidere 3D Touch-functies vanaf het appicoon en zijn veel widgets bijgewerkt zodat ze beter passen bij het nieuwe uiterlijk van iOS 10. Meer over iOS 10 en de vele nieuwe functies lees je in ons dossier iOS 10.

Bekijk ook

iOS 10: het complete overzicht

Alles over iOS 10 en de nieuwe functies, zoals iMessage-stickers, Woning-app en universeel klembord. Lees over de iOS 10 aankondiging, release en meer.

Van sommige apps was beloofd dat deze op de dag van de verschijning van iOS 10 bijgewerkt zouden worden voor onder andere Siri. Apps als WhatsApp, LinkedIn en Pinterest zouden vandaag allemaal geüpdatet moeten worden. Op moment van schrijven zijn deze updates echter nog niet beschikbaar. Mogelijk komt bijvoorbeeld de update van WhatsApp later vandaag nog beschikbaar, zodat deze werkt met Siri, de telefoonfuncties van iOS en meer.

Bekijk ook

Deze apps werken straks met Siri in iOS 10: WhatsApp, LinkedIn, Pinterest en meer

Siri krijgt met iOS 10 ondersteuning voor third-party apps en WhatsApp, LinkedIn, Pinterest en meer zijn de eerste apps die bij de lancering van iOS 10 klaar zijn voor Siri. Welke apps krijgen nog meer ondersteuning?

iOS 10: apps met nieuwe functies

Nieuwe functies in iOS 10 zijn onder andere rijke notificaties en nieuwe widgets. Ook apps met uitgebreidere 3D Touch-functies vind je hieronder terug, net als uitbreidingen met iMessage-apps.

  • Parcel (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Vision Pro, iOS 14.2+) - Een app om pakketjes mee te traceren. Heeft rijke notificaties met een kaart en een nieuwe widget.
  • PCalc Lite (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 14.0+) - PCalc heeft een nieuwe widget en een minirekenmachine via 3D Touch op het appicoon.
  • PCalc (€9,99 + IAP, iPhone/iPad/Watch/Vision Pro, iOS 14.0+) - Ook de betaalde versie van PCalc is uitgebreid.
  • Opdrachten (Gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Workflow heeft een vernieuwde widget.
  • adidas Training by Runtastic (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/TV, iOS 15.0+) - Runtastic Results heeft rijke notificaties en een nieuwe widgets. Ook stickerpakketten voor iMessage.
  • WeatherPro biedt nu ook rijke notificaties en een vernieuwde widget.

Parcel met iOS 10. PCalc heeft nieuwe widgets voor iOS 10.

  • Wikipedia (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.4+) - Wikipedia heeft twee nieuwe widgets: Top Read en Continue Reading.
  • Citymapper (Gratis + IAP, iPhone/Watch, iOS 15.0+) - Citymapper heeft stickers en drie nieuwe widgets.
  • Pocket: blijf op de hoogte (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 16.0+) - Nieuwe 3D Touch-acties vanaf het appicoon en nieuwe widgets met drie laatst opgeslagen items.
  • OpenTable: Restaurant Bookings (Gratis, iPhone/iPad, iOS 16.1+) - OpenTable laat je restaurants zoeken vanuit Apple Maps. Ook nieuwe is de widgets met reserveringen en er is een aparte iMessage-app.
  • KAYAK: Tickets, hotels, auto (Gratis, iPhone/iPad/Watch/TV, iOS 15.0+) - Meer 3D Touch-support en een iMessage-app voor al je trips en zoekopdrachten.

Wikipedia aangepast voor iOS 10. Home-app met iOS 10 support.

  • Scanner Pro: Document Scanning (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - Scanner Pro heeft een iMessage-extensie en is aangepast voor iOS 10.
  • SwiftScan - Document Scanner (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Scannen in iMessage en een nieuwe widget in het Vandaag-scherm.
  • Simple Habit Sleep, Meditation (Gratis + IAP, iPhone/Watch, iOS 12.0+) - Sla je meditatiesessies op in de Gezondheid-app. Ook iMessage-app voor delen van meditaties.
  • Evernote - Notes Organizer (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 13.2+) - Verbeteringen in de widget en delen van notities via iMessage.
  • WeatherPro (€0,99 + IAP, iPhone/Watch, iOS 12.0+) - WeatherPro ondersteunt rijke notificaties en de widgets hebben een nieuw likje verf.
  • Home+ 6 (€17,99 + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 16.0+) - De HomeKit-app Home werkt nu met alle voor iOS 10-geschikte HomeKit apparaten. Ook een nieuw design en verbeterde widgets.
  • DataMan - Data Usage Widget (€0,99 + IAP, iPhone/Watch, iOS 16.6+) - De DataMan-app krijgt ook een aanpassing voor het nieuwe widget-design van iOS 10.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Drafts heeft uitgebreide 3D Touch-functeis, iMessage-app en een opnieuw ontworpen widget.
  • Spark Mail + AI: Email Inbox (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Mail-app Spark ondersteunt rijke notificaties.

In ons aparte artikel over nieuwe iMessage-apps vind je nog veel meer apps die zijn uitgebreid met een speciale extensie voor iMessage.

Bekijk ook

De beste iMessage-apps, games en stickers voor de iPhone

iMessage werkt met apps voor stickers, spelletjes en andere nuttige apps. In dit artikel vind je de beste iMessage-apps. Ben je op zoek naar stickers, het versturen van gifs of wil je extra productief zijn in iMessage? Dan ben je hier op het goede adres.

iOS 10: apps met bugfixes

Veel apps hebben nieuwe functies gekregen, maar er is ook en groot aantal apps die met een nieuwe updates slechts beter werken op iOS 10. De lijst hieronder bestaat dan ook uit apps met bugfixes of kleine aanpassingen voor iOS 10.

  • Launcher met meerdere widgets (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - De handige app Launcher werkt nu goed met iOS 10.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Problemen met tv-kijken? Download dan de meest recente Horizon-update.
  • Buienradar - weer (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - De Buienradar-app is al sinds begin augustus klaar voor iOS 10.
  • IFTTT - computers & workflow (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - De IF by IFTTT-app moet nu niet meer crashen met iOS 10.
  • Slack (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - Een vorige update van de communicatie-app Slack maakte de app al geschikt voor iOS 10.
  • AroundMe (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - AroundMe is bijgewerkt voor iOS 10 en de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Superguide, de handige tv-gids van Veronica, is klaar voor iOS 10.

Heb jij nog een andere app gezien die bijgewerkt is naar iOS 10, maar nog ontbreekt in bovenstaande lijstje? Laat het weten in een reactie hieronder.

Bekijk ook

iOS 10 installeren op iPhone en iPad: zo bereid je je optimaal voor

Apple gaat iOS 10 op 13 september vanaf 19:00 uur beschikbaar stellen. In dit artikel lees je hoe je de update installeert en hoe je je nu alvast kunt voorbereiden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 september 2016 om 19:22
Onderwerp
Categorie
Apps

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.