iOS 10.0.1 op een iPhone.

iOS 10.0.1 niet standaard geïnstalleerd op iPhone 7: deze bugs zijn verholpen

Heb je een nieuwe iPhone 7 uitgepakt? Dan is hier nog een update van iOS voor vereist. iOS 10.0.1 is niet standaard geïnstalleerd, waardoor je eerst nog deze kleine update moet downloaden. Hierin zijn problemen met Hé Siri en de Camera- en Contacten-app opgelost.

iOS 10.0.1 op een iPhone.
Haal je een gloednieuwe iPhone 7 uit de doos en sta je te springen om hem in gebruik te nemen? Dan moet je toch nog één handeling verrichten voordat je echt aan de slag kunt. De meeste exemplaren van de iPhone 7 worden namelijk geleverd met iOS 10, en niet iOS 10.0.1 zoals deze afgelopen dinsdag voor iedereen beschikbaar kwam. iOS 10.0.1 was de eerste publieke release van iOS 10, waardoor niet helemaal duidelijk was wat er allemaal anders was ten opzichte van iOS 10.0. Uit de update-omschrijving op de iPhone 7 zijn deze releasenotes nu wel beschikbaar.

De aller-allernieuwste iPhones die zijn aangeleverd bij de Apple Stores hebben al wel iOS 10.0.1.

iOS 10.0.1 releasenotes

iOS 10.0.1 update release-notesiOS 10.0.1 bevat een aantal probleemoplossingen en verbetert de beveiliging van je iPhone. Voor iedereen die zijn of haar iPhone of iPad bijgewerkt heeft naar iOS 10, staat standaard iOS 10.0.1 geïnstalleerd. Er zijn echter nog enkele functies en bugs die met iOS 10.0.1 opgelost zijn. Zo is er een probleem opgelost die ervoor kon zorgen dat Hé, Siri niet werd herkend, is de geluidskwaliteit verbeterd voor gesprekken via VoLTE, is een probleem opgelost met de Bluetooth-verbinding en het koppelen van de Apple Watch en is de stabiliteit van de Camera- en Contacten-app verbeterd.

Heb je dus een iPhone 7 besteld, dan is het aan te raden om deze te updaten naar de meest recente versie. Daarnaast is het voor bestaande iOS 10.0.1-gebruikers handig om te weten wat er nu precies anders is ten opzichte van de oorspronkelijke release van iOS 10. Meer over de iOS 10 en alle nieuwe functies lees je in ons iOS 10-dossier. Wil je alles nog in vogelvlucht zien, bekijk dan onze videoreview van iOS 10.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2016, 15:27
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.