Shazam voor muziekherkenning met nieuw design.

Shazam heeft compleet nieuw Snapchat-achtig design

Shazam heeft goed gekeken naar Snapchat. Het nieuwe design van de app voor muziekherkenning maakt gebruik van veegbewegingen, net als in Snapchat. De muziekherkenning staat daardoor meer centraal.

Shazam voor muziekherkenning met nieuw design.
De Shazam-app om muziek mee te herkennen bestaat al heel wat jaar, maar staat qua grote ontwikkelingen al een tijdje stil. Met de update naar versie 11 is het design compleet op de schop gegaan. Weg is de knoppenbalk onderin de app, want de makers hebben gekozen voor een Snapchat-achtige benadering. Je moet nu door de Shazam-app (link) navigeren met veegbewegingen, net als in Snapchat.

Shazam met design als Snapchat

De meeste mensen gebruiken Shazam slechts voor één ding, namelijk het zo snel mogelijk herkennen van muziek. In de loop der tijd heeft Shazam er allerlei extra functies bijgekregen, zoals het ontdekken van nieuwe muziek en het bekijken van lokale en wereldwijde hitlijsten. Door al deze nieuwe functies zag de app er steeds voller en drukker uit, maar met het nieuwe design ligt de focus weer helemaal op het herkennen van de muziek om je heen. Zodra je de app opent zie je enkel en alleen een blauw scherm met de grote bekende Shazam-knop. Je tikt hierop om snel muziek te herkennen en houdt deze ingedrukt om auto-Shazam te activeren.

Shazam met nieuw design met veegbewegingen.

De overige functies zijn verplaatst naar andere schermen die zich naast het hoofdscherm bevinden. Je bereikt deze schermen dus door te vegen, net als in Snapchat. Veeg het scherm naar rechts om bij de pagina Mijn Shazam te komen en veeg naar links om de Ontdekken-pagina te bereiken. Veeg het startscherm omhoog om te zoeken naar scanbare Shazam-codes op producten en websites. De Shazam-hitlijsten en de Verkennen-pagina met de plattegrond zijn verder in de app verstopt. Wie wel eens Snapchat gebruikt, zal de nieuwe navigatie van Shazam meteen bekend voor komen.

De nieuwe Shazam-navigatie is beschikbaar op iPhone en iPad. Shazam werkt daarnaast ook nog met een iMessage-app en met de Apple Watch-versie van Shazam herken je ook muziek vanaf je horloge, al is het stiekem nog steeds de iPhone die naar de muziek luistert. Deze apps zijn verder ongewijzigd gebleven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2017, 13:16
Categorie Apps
Onderwerp shazam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.