Prizmo Go tekst voorlezen.

Prizmo Go digitaliseert teksten en laat je deze bewerken

Prizmo Go is een handige app waarmee je teksten van documenten mee kunt herkennen en bewerken. Prizmo Go leest de tekst ook voor, wat goed van pas kan komen bij bijvoorbeeld het studeren.

Prizmo Go tekst voorlezen.
Soms zou je willen dat een gedrukte tekst digitaal binnen handbereik is. Prizmo Go (link) is een nieuwe app van een Belgische ontwikkelaar waarmee je gedrukte (maar ook digitale) teksten kunt vastleggen op je iPhone en iPad. Vervolgens kan je iDevice deze tekst meteen uitspreken, maar je kunt het ook bewerken, kopiëren en plakken naar apps en je Mac en nog veel meer.

Prizmo Go digitaliseert teksten

Het gebruik van Prizmo Go is vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is om de camera van je iPhone of iPad op een tekst te richten. De app herkent automatisch en behoorlijk snel de teksten in beeld. Maak de foto en de tekst wordt in enkele seconden direct omgezet in een digitale versie. Na het vastleggen van de complete tekst, kun je in de foto zelf nog aangeven welk deel van de foto omgezet moet worden. Hierdoor kun je exact aangeven welk deel je gedigitaliseerd wil hebben. Bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus krijg je directe feedback dankzij de Taptic Engine.

Prizmo Go tekst herkennen.

De taal van de tekst kan automatisch herkend worden, maar je kunt ook van tevoren zelf de taal selecteren. Nadat je tekst herkend is, kun je deze voor laten lezen. Hier wordt gebruikgemaakt van de originele stem van Siri (in het Nederlands is dat Xander), maar ook in andere talen is het mogelijk om de tekst voor te laten lezen. Je kunt zelfs de snelheid van de gesproken tekst aanpassen, wat goed van pas kan komen bij bijvoorbeeld het studeren. Op deze manier maak je bijvoorbeeld aantekeningen, terwijl je iPhone of iPad de tekst uit je studieboek hardop voorleest. Foutjes kun je direct in Prizmo Go corrigeren. De app werkt ook samen met Universeel Klembord, zodat je de tekst kunt kopiëren en plakken naar je Mac. Om de tekst te kopiëren of te delen is wel het Export Pack van €5,49 vereist.

Offline en online tekenherkenning
Prizmo Go werkt offline dankzij de ingebouwde tekenherkenning. De offline stand werkt voor tien talen, waaronder Deens, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands en Zweeds. Wil je meer talen, zoals Arabisch, Chinees en Russisch, dan kun je gebruikmaken van tekenherkenning via de cloud. Hiervoor heb je echter wel units nodig die je via de app apart moet kopen. Honderd units kost €1,09, maar je kunt eerst gebruikmaken van een proefpakket met tien gratis units. De standaard ingebouwde tekenherkenning is echter ruim voldoende, dus het is voor de meeste mensen niet nodig om de cloud-versie apart aan te schaffen.

Prizmo Go aankopen.

Tot slot kun je ook teksten herkennen vanuit een reeds gemaakte foto, bijvoorbeeld een screenshot van een andere app. Dankzij de aparte extensie kun je de foto meteen vanuit andere apps openen in Prizmo Go. Op de iPad wordt bovendien Split View en Slide Over ondersteunt, waardoor de app ook werkt naast een andere app. Prizmo Go is voor het grootste deel dus gratis te gebruiken en kan zeker de moeite waard zijn als je vaak met papieren teksten werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2017, 12:10
Categorie Apps
Onderwerpen herkenning, scanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.