A11 chip

‘TSMC start productie van A11-chip voor iPhone 8’

De productie van de A11-chip voor de iPhone 8 is begonnen. Volgens berichten is TSMC gestart met het produceren van deze nieuwe 10nm A11-chip. Eerdere problemen lijken daarmee opgelost.

De iPhone 8 komt steeds dichterbij, nu ook de productie van de nieuwe chip lijkt te zijn begonnen. Digitimes meldt dat Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) is begonnen met het produceren van de A11-chip, bedoeld voor onder andere de iPhone 8. De productie van deze nieuwe 10nm-chips is later gestart dan oorspronkelijk de bedoeling was.

A11 chip

‘Productie A11-chip iPhone 8 gestart’

De productie van de A11-chip zou oorspronkelijk in april beginnen, zo meldden bronnen twee maanden geleden. De bronnen van Digitimes bevestigen dat er problemen waren met de productie van deze 10nm-chips, maar dat deze nu opgelost zijn. TSMC zou de enige producent van deze nieuwe A11-chip zijn, terwijl Apple in het verleden ook Samsung ingeschakeld heeft voor de productie van een A-chip, zoals bij de A9-chip in de iPhone 6s. TSMC zou oorspronkelijk voor juli 2017 50 miljoen stuks van de A11-chip maken, maar het is de vraag of dat nu nog gehaald wordt.

De A11-chip voor de iPhone 8 is kleiner dan de huidige A10-chip en heeft een hogere kloksnelheid, met als gevolg een betere performance en hogere efficiëntie. Onderdelen van de A11-chip zijn mogelijk opnieuw ontworpen, waardoor deze verder geoptimaliseerd kan worden. Dit kan weer zorgen voor een langere batterijduur, al kan Apple dit ook gebruiken om meer geavanceerde nieuwe functies te bieden, terwijl de batterijduur gelijk blijft. De A11-chip is de drijvende kracht achter de iPhone 8, maar wordt waarschijnlijk ook gebruikt voor de verbeterde iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Ook deze modellen krijgen waarschijnlijk de overstap naar de 10nm-chips, met betere prestaties tot gevolg. Mogelijk wordt de A11-chip ook gebruikt voor nieuwe iPads.

Het is goed nieuws dat de problemen met de A11-chip opgelost lijken te zijn. Apple staat bij de ontwikkeling van de iPhone 8 voor flink wat uitdagingen, zoals de plaatsing van de Touch ID-sensor. De iPhone 8 heeft een compleet nieuw design en is de grootste vernieuwing sinds jaren, waardoor er flink wat problemen overwonnen moeten worden. Er zijn dit jaar dan meer berichten dat de iPhone 8 later uit komt dan normaal, al wijzen de meest recente berichten op een verkrijgbaarheid in oktober. In de meeste gevallen ligt de nieuwe iPhone gewoon bijtijds in de schappen en dat lijkt dit jaar toch ook niet anders te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2017, 14:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen chips, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.