Shazam Apple Watch featured

Shazam krijgt Apple Watch-ondersteuning en luistert in achtergrond

Shazam voor iOS luistert nu ook naar muziek als de app in de achtergrond draait. Ook ondersteunt Shazam nu de Apple Watch.

Shazam Apple WatchMuziekherkenner Shazam gaat voortaan nummers identificeren zonder dat je de app opstart. Door de Auto-functie in te schakelen, blijft Shazam met je meeluisteren terwijl de app is afgesloten. Hierdoor worden alle tracks waar je naar luistert automatisch in Shazam bewaard, zodat je ze later nog eens kunt kopen in iTunes of beluisteren in Spotify. De update voegt daarnaast een bijbehorende Apple Watch-app toe, waarmee je vanaf het horloge muziek kunt herkennen.

Shazam auto updateMet Shazam voor Apple Watch heb je de herkenfunctie van de app snel bij de hand. Daarnaast kun je met een veeg omhoog eerder getagde nummers bekijken. Daarmee heb je twee van de meestgebruikte functies uit Shazam op de Apple Watch tot je beschikking.

We wisten al een tijdje dat Shazam ondersteuning voor de Apple Watch zou krijgen: de app werd eerder al gebruikt om de Apple Watch te demonstreren. Hij was tot vandaag echter niet in de App Store te vinden. Door Shazam nu uit te brengen is de ontwikkelaar nog vrij op tijd: op 24 april worden pas de eerste Apple Watches in het buitenland geleverd.

De mogelijkheid om continu je muziek te herkennen is handig, maar vereist nogal wat van je. Hiervoor moet je namelijk constant de microfoon in Shazam ingeschakeld houden, zodat de app met je mee kan blijven luisteren. Er verschijnt hierdoor ook een rode balk bovenin je iPhone-scherm. Dit constante microfoongebruik kan nogal een effect hebben op je iPhone-batterij.

Lees ook: Zo onthoudt Shazam automatisch alle liedjes van de avond

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2015, 20:30
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, shazam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.