Safari macOS Sierra

Safari 10 schakelt Flash, Java, Silverlight standaard uit

Safari 10, onderdeel van macOS Sierra, zal plug-ins zoals Java, Flash, Silverlight en QuickTime standaard uitschakelen. Je moet bewust toestemming geven om ze te activeren.

Safari 10 is de nieuwe browser die Apple in macOS Sierra gaat meeleveren. Plug-ins zoals Java, Adobe’s Flash, Microsoft’s Silverlight en ook Apple’s eigen QuickTime zullen daarin standaard staan uitgeschakeld.


Safari macOS Sierra

De aankondiging van de nieuwe functies werd vandaag gedaan op WebKit.org. Daar is te lezen:

When Safari 10 ships this fall, by default, Safari will behave as though common legacy plug-ins on users’ Macs are not installed.

Apple laat weten dat WebKit de nadruk legt op veiligheid, performance en batterijduur bij het bepalen welke webstandaarden ze volgen. De plug-ins kunnen wel op je Mac aanwezig zijn, maar Safari 10 doet alsof ze niet bestaan. Op websites die ook met HTML5 werken, zal het betekenen dat je de HTML5-versie te zien krijgt. Bezoek je een website waarop geen alternatief in HTML5 wordt aangeboden, dan krijg je een pop-up te zien met de vraag of je de benodigde plug-in wilt activeren (eenmalig of telkens wanneer je de website bezoekt).

Safari 10 Flash activeren

Apple besteedde tijdens de keynote van WWDC geen aandacht aan nieuwe Safari-functies in macOS 10.12 Sierra, dat komend najaar voor iedereen beschikbaar komt. Wel werd er veel tijd besteed aan de Siri-functies. In Safari 10 komt ook een nieuwe optie in het Weergave-menu, waarmee je de webpagina’s met alle geïnstalleerde plug-ins opnieuw kunt laden. Activeer je een plug-in, dan zal deze tot een maand na de laatste keer gebruiken beschikbaar blijven. Na die periode moet je opnieuw toestemming geven.

In Safari 10 komt ook de mogelijkheid om met Apple Pay te betalen, zoals op de foto bovenaan dit artikel is te zien. Hiervoor heb je een iPhone met Touch ID of een Apple Watch nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.