Netflix-app op iPad

Netflix voegt picture-in-picture toe voor geschikte iPads

Netflix heeft picture-in-picture (beeld-in-beeld) toegevoegd, zodat je tijdens het kijken van een filmpje even iets anders op de iPad kunt doen.

Netflix bracht in februari een update uit, waarin ze optimalisaties voor de iPad Pro doorvoerden. Maar één veelgevraagde functie zat er niet in: picture-in-picture, in het Nederlands ook wel beeld-in-beeld genoemd. Met de update die ze vandaag uitbrengen, maken ze het goed: picture-in-picture is toegevoegd. Niet alleen voor de iPad Pro, maar ook voor alle andere iPads die dit ondersteunen.

Netflix-app op iPad

Netflix met picture-in-picture

Met picture-in-picture kun je het beeld van de video verkleinen in een hoekje van het scherm, terwijl je bijvoorbeeld in een browser wat informatie opzoekt. Voor apps als YouTube en Netflix is het een logische toevoeging, omdat je tijdens het kijken van een filmpje wel eens iets anders wilt doen op je iPad. Netflix is er rijkelijk laat mee en YouTube heeft de functie nog steeds niet toegevoegd, maar gelukkig zijn er wel workaround om het werkend te krijgen.

Voor de nieuwe Netflix-functie hebt je iOS 9.3.2 voor nodig. Je activeert het door op de homeknop te drukken. Ze hebben de app ook nog iets stabieler gemaakt en fouten opgelost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2016, 20:54
Categorie Apps
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.