Apple Watch Series 4 krasjes

Sommige gebruikers melden krassen op scherm bij Apple Watch Series 4

Heb jij er ook last van?

Het scherm van de Apple Watch Series 4 blijkt bij sommige mensen sneller krassen te vertonen dan gebruikelijk. Apple lijkt een ander materiaal te hebben gebruikt.

“Mijn nieuwe aankoop zit nu al vol krassen op het scherm”, liet iCulture-lezer Joop ons weten. “Teleurstellend voor zo’n aankoop. Er zit een heel andere kwaliteit glas op dan op de iWatch 1 die na al die jaren nog geen krasje had op het glas.” En hij is niet de enige, want we kregen al meer mailtjes van lezers die melden dat er krassen op hun gloednieuwe horloge zitten. Ook onze eigen videoman Adam heeft er last van. Maar de ervaringen zijn niet bij iedereen gelijk. Sommige mensen hebben juist kleine micro-krasjes en er zijn ook mensen die te maken hebben met krassen aan de achterkant. Dat laatste is helemaal opmerkelijk, want de achterkant is voor het eerst bedekt met krasbestendiger saffierglas.

Krassen op Apple Watch Series 4

Volgens sommige mensen zou Apple een andere kwaliteit glas te hebben gebruikt. Op de aluminium modellen vind je vanaf het begin Ion X-glas, terwijl de duurdere stalen modellen zijn bedekt met saffierglas. We hebben even een rondje gedaan op de redactie, waarbij bleek dat Benjamin kleine krasjes heeft, terwijl Jean-Paul en Elger nergens last van hebben. Zelf heb ik (Gonny) ook geen last van krassen, maar ik heb dan ook een Series 3.

Krassen op Apple Watch Series 4

Een echte oplossing is er niet. Ben je nog van plan een nieuwe Apple Watch Series 4 te kopen, dan zou je kunnen kiezen voor de roestvrijstalen versie met saffierglas, maar die kost €699 in plaats van €429. Je bent dan dus 270 euro extra kwijt en betaalt voor functies die je niet in Nederland kunt gebruiken.

Je kunt de poll ook invullen via deze link.

Een andere oplossing is om een screenprotector te gebruiken totdat er meer duidelijkheid is over dit probleem. Maar daarbij loop je ook tegen een probleem aan: Apple verkoopt ze niet en verwijst door naar andere winkels zoals Amac en Bol.com, maar ook daar hebben we ze nog niet kunnen vinden. Er zijn nog opmerkelijk weinig aanbieders van screenprotectors voor de Series 4.

Apple Watch Series 4 krasjes

Onduidelijk is nog of er sprake is van een productieserie met een minder krasbestendig scherm, of dat sommige mensen gewoon wat ruiger met hun horloge omgaan. De mensen die zeggen geen krasjes te hebben vertelden ons dat ze hun Apple Watch behandelen als een gebruiksvoorwerp, terwijl mensen die last van krasjes hebben juist heel voorzichtig zeggen te zijn geweest. Er valt momenteel dus nog geen lijn in te ontdekken.

De Apple Watch Series 4 is sinds september verkrijgbaar en is qua verkoopcijfers een groot succes. Veel mensen met een oudere smartwatch lijken gekozen te hebben voor een upgrade. Het is dan ook de eerste keer dat de Apple Watch een nieuw design met een groter scherm kreeg. Alles over de Apple Watch kopen lees je in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

67 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.