ActionSleeve voor Apple Watch

Uitdaging: zo verdien je vandaag de Moederdag-medaille

Apple heeft een nieuwe uitdaging voor Apple Watch-bezitters: tijdens moederdag kun je een speciale sticker en medaille winnen als je minimaal 1 mijl loopt, hardloopt of rolstoelt.

Moederdag staat gelijk aan: ontbijt op bed, dure Apple-cadeautjes en… gezellig samen dingen doen! Zoals een flink stuk wandelen of als ze van het sportieve type is: samen hardlopen? In ieder geval kun je een mooie sticker en medaille verdienen als je vandaag, tijdens moederdag, minimaal 1 mijl wandelt, hardloopt of met de rolstoel aflegt. Maar je moet wel even de instellingen van de Apple Watch (tijdelijk) aanpassen om eraan mee te doen. We leggen het hieronder uit.

Moederdag uitdaging Apple Watch

Moederdag-uitdaging op 14 mei

Zoals je hierboven ziet: wij hebben ‘m al binnen, jij ook? Met een afstand van 1 mijl (1,6 kilometer) ben je zo klaar. Dat kan dus ook een sprintje naar de bakker zijn, om voor je moeder verse croissants te halen. Helaas is de Apple Watch-uitdaging alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, net zoals eerder het geval was bij de Thanksgiving-uitdaging. Dat zou gedaan zijn omdat Moederdag geen officiële internationale feestdag is. Je zult dus net als vorige keer met Thanksgiving je regio-instellingen moeten aanpassen:

  1. Open op de iPhone de Watch-app en ga naar Algemeen > Taal en regio.
  2. Zet de Regionotatie op Verenigde Staten. De Apple Watch gaat nu de regionotatie aanpassen en dat kan een paar minuten duren. De klok blijft wel op Nederlandse tijd staan, maar de afstanden zijn vanaf nu in mijlen.
  3. Ga minimaal 1 mijl aan één stuk wandelen, hardlopen of met de rolstoel bewegen (meer mag ook) en sla de workout op.
  4. In de Activiteit-app op de iPhone zul je nu zien dat je de medaille hebt verdiend. Ook vind je in iMessage de nieuwe sticker.

ActionSleeve voor Apple Watch

De medaille en de sticker zien eruit als een oranje roos. Voor het uitvoeren van de workout kun je kiezen uit Apple’s standaard Workout-app op de Apple Watch of een externe app die samenwerkt met HealtHkit. Mogelijk loop je buiten de VS wel het risico dat de badge bij een komende iOS-update opeens weer verdwijnt, zoals eerder gebeurde met de Thanksgiving-award.

Ook leuk: dankbaar-reactie op Facebook

Misschien vroeg je je af waar die paarse bloemetjes opeens vandaan komen. Dit heeft Facebook speciaal gedaan voor moederdag. Zowel in de desktopversie als de app van Facebook is het paarse bloemetje nu als tijdelijke reactie beschikbaar, om je dankbaarheid te tonen.
Facebook dankbaar-bloemetje

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2017, 9:22
Categorie Apple
Onderwerpen activiteit, apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.