iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: MTV PLAY, Boomerang, Prizmo Go en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals MTV PLAY, Boomerang, Prizmo Go en meer

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

MTV PLAY

Ben je fan van de shows van MTV? Dan is er nu een nieuwe manier om deze programma’s te volgen. Met de MTV PLAY-app kun je zes populaire shows van MTV op je iPhone en iPad kijken, zoals Geordie Shore, Ridiculousness, Ex on the Beach en meer. De app onthoudt waar je in de afleveringen gebleven bent en laat je dit ook streamen via Chromecast of AirPlay. MTV PLAY krijgt ook nog exclusief materiaal. Lees ons artikel over MTV PLAY.

Boomerang

Als je een tekst moet vertalen, bijvoorbeeld omdat je in het buitenland bent, dan kun je daar Google Translate voor gebruiken. Maar hoe weet je dan of er wel wat klopt van je vertaling? Boomerang is een nieuwe gratis app die gebruikmaakt van Google Translate, maar de vertaalde tekst ook terug vertaalt naar de oorspronkelijke taal. Zo kun je zien of er nog wel wat overblijft van de originele tekst. Lees ons artikel over Boomerang.

Prizmo Go

Prizmo Go is afkomstig van een Belgische ontwikkelaar. Met de app kun je je teksten die op papier staan, digitaliseren. Dankzij je iPhone-camera kun herkent de app automatisch teksten en zet deze op je iPhone. Je kunt dan ook meteen de tekst bewerken, kopiëren of zelfs laten voorlezen. Je bepaalt dan ook nog de snelheid waarin er voorgelezen wordt, wat van pas kan komen bij het studeren. Lees ons artikel over Prizmo Go.

Speedifier

Als je een documentaire of een ander filmpje bekijkt, kan het soms handig zijn als deze net wat sneller afgespeeld wordt. Speedifier is een extensie voor Safari op de Mac waarmee je video’s van Netflix, Twitch en Vimeo versneld (of vertraagd) kunt afspelen. De app werkt ook met andere HTML5-spelers, zoals van NPO Gemist en RTL XL. Handig als je net te weinig tijd hebt om een aflevering van je je favoriete serie te zien. Lees ons artikel over Speedifier.

Opera

Opera is een bekende internetbrowser en deze week is er een geheel nieuwe versie voor de Mac verschenen. De nieuwe Opera-browser heeft wat onderdelen overgenomen van de experimentele Opera Neon-browser, zoals het uiterlijk. Opera biedt nu ook snelkoppelingen naar populaire chatdiensten, zoals WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger. Zo zijn deze altijd binnen handbereik als je via de browser aan het surfen bent. Lees ons artikel over Opera.

Downloaden: Opera (gratis)

PDF Expert 6

Als je veel met PDF-bestanden werkt, dan is deze app een must-have. PDF Expert bestaat al een tijd en kan heel veel dingen doen met PDF-bestanden. Vanaf versie 6, die deze week verscheen, kun je ook heel uitgebreid PDF-documenten bewerken. Je vervangt zo eenvoudig te tekst, maar ook afbeeldingen en andere elementen. Ook stel je nu een code in, zodat alleen jij de bestanden kan openen. Lees ons artikel over PDF Expert 6.

Apple Support

Met de Apple Support-app kon je altijd al en afspraak inplannen bij de Genius Bar in de Apple Store, maar het werkt nu ook met erkende Apple serviceproviders. Denk aan winkels als Amac en Microfix waar je met een kapot Apple-product terecht kan. De Apple Support-app plant zo eenvoudig een afspraak in en de app heeft nu ook rijke notificaties voor de chat. Lees ons artikel over Apple Support.

Shazam

De ontwikkelingen rondom Shazam staan eigenlijk al jaren stil. De app voor muziekherkenning krijgt nooit hele schokkende nieuwe toevoegingen, maar deze week is wel het hele uiterlijk op de schop gegaan. Het compleet nieuwe uiterlijk ziet er veel eenvoudiger uit en lijkt qua bediening heel erg op Snapchat. Dat betekent dat je vooral naar links, rechts boven en onder veegt om door de app te bladeren. Lees ons artikel over Shazam.

Workflow

De automatiseringsapp Workflow werd een tijdje terug door Apple overgenomen. Bepaalde acties werden toen uit de app gehaald, al had dat weinig met de overname te maken. Deze acties voor Google Chrome en Pocket zijn nu weer terug, zodat je deze weer kan automatiseren. Bovendien zijn er nieuwe acties voor Apple Music toegevoegd, wat van pas kan komen als je abonnee bent van de streamingdienst. Lees ons artikel over Workflow.

iConnectHue

Heb je thuis Hue-verlichting? Dan kan deze app eigenlijk niet ontbreken. iConnectHue is een zeer veelzijdige Hue-app met allerlei geavanceerde opties. De nieuwste update heeft een vernieuwde Apple Watch-app en haalt ook alles uit je Motion Sensor. De Apple Watch-app haalt nu alles uit watchOS 3, maar daardoor werkt hij niet meer met oudere versies van watchOS. Lees ons artikel over iConnectHue.

Snapchat

Snapchat is leuk om grappige foto’s met bizarre filters te maken, maar het kan soms jammer zijn dat deze automatisch verdwijnen. De nieuwste update van Snapchat zorgt ervoor dat je ook foto’s kunt plaatsen zonder tijdslimiet. Ook kan je tekenen op je Snaps met een emoji en is er een nieuwe Magic Eraser om alles weer uit te gummen. Lees ons artikel over Snapchat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.