Quick Compose featured

Quick Compose: snelle knoppen voor Twitter en Facebook in iOS 8-widget

Quick Compose is een widget voor het Berichtencentrum, waarmee je snel berichten plaatst op Twitter en Facebook.

Quick Compose featuredMet de iPhone-app Quick Compose voeg je in het Berichtencentrum knoppen toe voor Facebook en Twitter. Op die manier kun je snel een bericht op één van de sociale netwerken plaatsen vanuit het Berichtencentrum. Wellicht klinkt het idee hierachter je bekend in de oren: in iOS 6 zaten er standaard dit soort knoppen in het Berichtencentrum.

Quick Compose: snel berichtjes plaatsen

Apple heeft de knoppen voor Facebook en Twitter in iOS 7 verwijderd, maar met iOS 8 kunnen ze weer worden toegevoegd. Ontwikkelaars mogen immers zelf widgets maken om toe te voegen aan het Berichtencentrum. Dat is precies wat ontwikkelaar Akhil Tolani heeft gedaan met Quick Compose. De widget laat je een bericht plaatsen zonder dat je een huidige app verlaat.

Quick Compose 1 Quick Compose 2

Lees ook: Beste widgets voor iPhone en iPad

Widgets in het Berichtencentrum mogen van Apple niet het toetsenbord tevoorschijn halen, maar daar heeft Quick Compose iets op gevonden: de widget heeft een eigen toetsenbord dat in het Berichtencentrum wordt getoond. Een slimme truc, maar het kan er ook voor zorgen dat Quick Compose binnenkort uit de App Store verdwijnt. De notitiewidget Neato deed afgelopen jaar namelijk hetzelfde, waarna Apple dreigde de app uit de App Store te verwijderen. Iets dat opmerkelijk genoeg nog steeds niet is gebeurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2015, 12:30
Categorie Apps
Onderwerpen berichtencentrum, facebook, twitter, widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.