apple-watch-health-fitness

42mm-model Apple Watch pas in juli leverbaar

Veel modellen van de Apple Watch van 42mm zijn pas vanaf juli 2015 leverbaar. De tekorten van de Apple Watch lijken aan te houden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-health-fitnessDe tekorten van de Apple Watch zijn nog lang niet opgelost: de geschatte leverdatum voor het 42mm-model van de Apple Watch is inmiddels verschoven naar juli 2015. Apple heeft duidelijk nog steeds problemen met het leveren van bestelde Apple Watches. De 38mm-versie van de Apple Watch wordt doorgaans eerder geleverd, vaak in juni 2015.

De tekorten werden door MacRumors gespot in de Amerikaanse online Apple Store. In Nederland en België is het nog niet mogelijk om de Apple Watch te bestellen. Volgens Tim Cook start de verkoop in een nieuwe groep landen ergens rond het einde van juni.

De lange levertijden gelden voor klanten die nu een bestelling plaatsen voor de Apple Watch. Voor mensen die al eerder een 42mm Apple Watch hadden besteld, verandert er niets. Zij krijgen hun exemplaar veelal in mei of juni geleverd.

Een probleem met de Taptic Engine (trilmotor) van de Apple Watch zou hebben gezorgd voor productietekorten, waardoor het horloge nu slecht leverbaar is. Dit kan ook de oorzaak zijn waarom de verkoop eerst alleen online is begonnen en dat de verkoop in de tweede groep landen pas eind juni van start gaat. De tekorten kunnen effect hebben op de uiteindelijke verkoop in België en Nederland, want Tim Cook zei tijdens de kwartaalcijfers dat zijn bedrijf pas wanneer de voorraadsituatie onder controle is, gaat nadenken over meer verkooplanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2015, 19:32
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.