Apple Store programmeerles

Volg gratis programmeerles in de Apple Store tijdens EU Code Week

In de Apple Store vind je nieuwe programmeerworkshops voor kinderen en volwassenen. Leer robotjes besturen, ga aan de slag met Star Wars-robots of vind je weg in een doolhof. Allemaal vanwege EU Code Week.

Heel wat mensen dromen ervan om ooit nog eens een eigen app te maken. Misschien kan de EU Code Week je een duwtje in de rug geven. In de Apple Store kun je terecht voor diverse programmeerworkshops, ook voor volwassenen. Zo maak je misschien wel voor het einde van het jaar je eerste app!

Apple Store programmeerles

Gratis programmeerles in de Apple Store

EU Code Week, wat is dat nu weer? Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar in 2016 deden bijna 1 miljoen mensen mee aan de vele evenementen in meer dan vijftig landen wereldwijd. Het is dus veel breder dan alleen Europa en het leuk is: bijna de helft (46%) van de deelnemers vorig jaar waren meisjes en vrouwen. Van 7 tot en met 22 oktober 2017 vindt de vijfde editie van de Europe Code Week plaats en Apple doet eraan mee.

Je kent misschien al de Hour of Code-workshops die voor kinderen worden georganiseerd in de Apple Store. Voor programmeurs van jong tot oud is er de EU Code Week. In meer dan 100 Apple Stores in tien Europese landen kun je terecht. In totaal worden er meer dan 6000 (!) programmeerworkshops gegeven, variërend van robots programmeren tot je weg zien te vinden in een doolhof. Die vinden niet allemaal plaats in die ene week, maar zijn verspreid over het jaar. Tijdens de EU Code Week geeft Apple de aftrap en kun je alvast kennismaken.

Programmeerworkshops in Nederland en België

De programmeerworkshops zijn er voor twee leeftijdsgroepen:

Voor 12+ jaar:

  • Aan de slag met programmeren
  • Robots programmeren met Swift Playgrounds

Voor 6 tot 12 jaar:

  • Kids-uur: Sphero-doolhofuitdaging
  • Kids-uur: Star Wars-robots programmeren

Je kunt je hier opgeven voor de Nederlandse workshops en hier voor de Belgische. De sessies zijn onderdeel van Today at Apple, het nieuwe workshopprogramma waar een paar maanden geleden de aftrap voor werd gegeven.

apple-store-workshop

Zelf leren programmeren
Daarnaast zijn er nog meer evenementen die met programmeren te maken hebben, zowel in Nederland als in België. Ben je sceptisch of je wel in een uurtje kunt leren programmeren, dan kun je natuurlijk ook de gratis Stanford-programmeercursus volgen of aan de slag gaan met Swift Playgrounds op de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2017, 18:15
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, developers, programmeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.