Prince op Spotify en Apple Music

‘Prince-albums binnenkort op Spotify en Apple Music’

De albums van Prince komen eindelijk beschikbaar op Spotify en Apple Music. Tot nu toe was Prince alleen te streamen via Tidal.

Prince op Spotify en Apple Music

De albums van Prince zijn momenteel alleen te beluisteren via Tidal, de muziekdienst van Jay Z. Maar daar lijkt verandering in te komen, want volgens geruchten zullen de albums na een afwezigheid van bijna twee jaar ook bij Apple Music, Spotify en Amazon Music te beluisteren zijn.

Spotify paarse reclame

Prince bij Apple Music en Spotify

Momenteel is alleen Prince’s laatste album ‘Hit n Run Phase Two’ te beluisteren op Apple Music. Dit album kwam in december 2015 beschikbaar, een paar maanden voordat de popster stierf. Bronnen van Pitchfork vertellen dat de muziek van Prince beschikbaar komt op Apple Music en Amazon Music, terwijl Billboard paarse reclamezuilen van Spotify heeft gespot in het Union Square-metrostation in New York. Het zou gaan om alle oudere albums die via Warner Music zijn uitgebracht, waaronder Purple Rain. In de iTunes Store zijn veel meer albums van Prince te vinden, maar daarvoor moet je per stuk betalen.

Prince op Apple Music.

De volgende Prince-albums zijn al wel te beluisteren op Apple Music:

  • HITNRUN Phase Two (album 2015)
  • This Could B Us (single 2015)
  • Extraloveable (single 2010)
  • Black Sweat (videoclip 2006)

Eerbetoon tijdens Grammy Night

Bronnen van Billboard bevestigen ook dat de albums naar Apple Music, Spotify en Amazon komen. Daarbij zou worden gemikt op een datum vóór de Grammy-uitreiking op 12 februari. Begin januari gingen er al geruchten over, omdat het plan zou zijn om tijdens de uitreiking van de Grammy’s een eerbetoon te brengen aan Prince, met optredens van The Weeknd, Rihanna en Bruno Mars. Spotify lijkt nu alvast op de ontwikkelingen vooruit te lopen door de paarse reclamecampagne te starten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2017, 12:10
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.