Verschillen tussen documenten op de Mac

Power Menu voegt meer rechtermuisknop-functies toe aan Finder

Wanneer je de rechtermuisknop gebruikt in Finder heb je al redelijk wat opties. Toch kan het altijd beter. Power Menu is een goede vervanger voor het standaard menu in Finder. Met deze app kun je bijvoorbeeld direct bestanden als bijlage toevoegen bij een mailtje.

Power Menu

Ben je dol op het automatiseren van de simpele dingen op je Mac zoals het verplaatsen van afbeeldingen of het versturen van een email met een bestand als bijlage? Dan is Power Menu een app voor jou. Deze app zorgt ervoor dat je nog meer acties kunt uitvoeren wanneer de op de rechtermuisknop klikt in de Finder.

Power Menu geeft je meer opties in Finder

Extra functies Finder
Het grootste voordeel van Power Menu is misschien wel dat je het menu naar eigen smaak kunt aanpassen. Je voegt simpelweg de functies toe jij het meest gebruikt of die je mist in het huidige menu van Finder. Er zitten een aantal standaard functies in die niet in Finder te vinden zijn. Een voorbeeld hiervan is een bestand als bijlage van een mail bijvoegen. Power Menu maakt dit mogelijk.


Submenu’s
Om te voorkomen dat het een lange lijst met functies wordt, heeft Power Menu ze overzichtelijk ingedeeld in submenu’s. Wanneer je met je muis op de functie Move to a folder gaat staan krijg je bijvoorbeeld de keuze naar welke map je het bestand wil verplaatsen. Je kunt zelf kiezen welke mappen je hier zichtbaar wilt hebben.

Power Menu geeft je meer opties in Finder

Geen proefversie
Power Menu is niet te downloaden in de App Store, omdat het niet voldoet aan de eisen van Apple. Je kunt het downloaden op de website van de maker. Het is helaas ook niet mogelijk om de app een tijdje gratis te proberen; je zult meteen €9,99 moeten betalen om Power Menu te gebruiken. Volgens het bedrijf achter de app, Fiplab, wordt er wel gewerkt aan een proefversie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2018, 8:47
Bron Bron iDownload Blog
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen finder, mac
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.