YouTube Music logo.

YouTube Music is de nieuwste concurrent voor Apple Music en Spotify

Google heeft het nieuwe YouTube Music aangekondigd, een nieuwe streamingdienst waarmee je onbeperkt naar muziek kan luisteren voor een vast bedrag per maand.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De geruchten gingen al een tijd dat er een einde zou komen aan Google Play Music en dat Google dit gaat vervangen door een muziekstreamingdienst van YouTube. Vandaag heeft Google het vernieuwde YouTube Music aangekondigd, maar ook Google Play Music blijft voorlopig nog bestaan. Met YouTube Music heeft Google wel een nieuwe concurrent voor Apple Music en Spotify in huis, al is de dienst niet direct in Nederland te gebruiken.

Update 18 juni: YouTube Music is uitgebreid naar elf Europese landen, maar zoals verwacht zitten Nederland en België hier nog niet bij. We weten nu wel de prijs: €9,99 per maand en €14,99 voor een familiepakket met maximaal zes personen. Voor €2 per maand extra krijg je er YouTube Premium-functies bij, zoals video’s afspelen in de achtergrond.

Vernieuwde YouTube Music

De naam YouTube Music komt je wellicht bekend voor, want jaren geleden introduceerde Google al een losse YouTube Music-app. Deze was alleen in Amerika te downloaden en te gebruiken en de focus lag daarbij op het muziekaanbod van YouTube. Nu wordt YouTube Music omgetoverd tot een compleet nieuwe muziekdienst, waarmee je zowel naar officiële muziek kan luisteren als videoclips kan bekijken. YouTube Music biedt daarnaast nog allerlei afspeellijsten, radiostations en speciale remixes.

YouTube Music app op Android.

Er komt een vernieuwde app voor YouTube Music en ook de desktopversie wordt aangepast. De app krijgt een gepersonaliseerd startscherm, waarbij je aanbevelingen krijgt op basis van jouw muzieksmaak. YouTube kijkt echter ook naar je locatie. Als voorbeeld geven ze het vliegveld: ben je van plan om het vliegtuig in te stappen, dan krijg je meer relaxte muziek voorgeschoteld.

YouTube Music is gratis te gebruiken met advertenties, maar er komt ook een betaalde versie in de vorm van YouTube Music Premium. Je krijgt dan geen advertenties, je kan dan ook in de achtergrond luisteren en nummers downloaden. Dit abonnement kost $9,99 per maand. Als je ook gebruiker bent van Google Play Music, dan zit daar YouTube Music Premium bij in.

Nog niet in Nederland
YouTube Music komt vanaf 22 mei beschikbaar in de VS, Australië, Nieuw Zeeland en Mexico. De komende weken wordt de dienst verder uitgebreid naar Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en andere Europese landen. Helaas zitten Nederland en België hier nog niet bij. Wel kan je je op de website inschrijven om op de hoogte gehouden te worden zodra YouTube Music hier beschikbaar is.

Ook nieuw: YouTube Premium vervangt YouTube Red

Daarnaast heeft Google nog een extra verandering aangekondigd. De betaalde dienst YouTube Red, waarmee je onder andere YouTube in de achtergrond kan gebruiken, wordt omgedoopt in YouTube Premium. De prijs van YouTube Premium gaat ook omhoog, van $9,99 naar $11,99. Je krijgt daarbij ook meteen alle voordelen van YouTube Music Premium, waardoor YouTube Premium dus een soort alles-in-één pakket is voor alles wat YouTube te bieden heeft. Net als YouTube Red is YouTube Premium nog niet in Nederland en België te gebruiken, maar zodra dat het geval is lees je dat op iCulture.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 18 juni: De nieuwe muziekdienst is nu in nieuwe landen te gebruiken, maar Nederland en België zitten er nog niet bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2018, 19:43
Bron Bron Google
Categorie Diensten
Onderwerpen muziekdienst, streaming, youtube
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.