Pokémon Go op de Apple Watch vanaf nu niet meer beschikbaar

Vanaf nu is het niet meer mogelijk om Pokémon Go op de Apple Watch te spelen. De Apple Watch-app is definitief verwijderd. Op de iPhone kun je uiteraard wel gewoon blijven doorspelen.

Update 27 juni 2019: In de nieuwste versie van Pokémon Go (versie 1.115.1) is de Apple Watch-app verwijderd. Als je de update installeert, verdwijnt de app dus ook automatisch van je horloge. Zoals eerder aangekondigd stopt de Apple Watch-versie vanaf 1 juli ook met werken.

Oorspronkelijk artikel:

Geen Pokémon Go op Apple Watch meer

Vanaf 1 juli 2019 is het niet meer mogelijk om de Apple Watch te koppelen met de iPhone-app. De Apple Watch-app werd in september 2016 aangekondigd en kreeg zelfs aandacht op het podium bij Apple. De app verscheen een paar maanden later. Het idee was dat je bepaalde functies van de game op je horloge kon spelen, waaronder het pakken van items bij een Pokéstop. Ook kon je zien hoe ver je moest lopen om bijvoorbeeld een ei te hatchen, hoeveel XP je had verzameld en of er een Pokémon in de buurt was.


Het nieuws werd stilletjes bekendgemaakt via een supportartikel, dat toevallig werd ontdekt. Niantic zegt dat ze gaan stoppen met de Apple Watch-app zodat je niet langer het spelen van de game op twee devices hoeft te doen. Dit heeft ermee te maken dat vorig jaar Adventure Sync is ingevoerd, waarmee je op de achtergrond stappen kunt meten. Dit werkt ook via apps van derden.

Pokémon Go Apple Watch

Niantic zegt dat ze zich nu kunnen richten op het verder uitbouwen van de Adventure Sync-functie. Je kunt hiermee ook Buddy Candy verdienen en eieren hatchen. De activiteiten worden doorgestuurd naar Google Fit en Apple’s HealthKit, waarbij je beloon wordt voor het lopen van een bepaalde afstand.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 27 juni: Artikel bijgewerkt na verwijderen van Apple Watch-app.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.