Princess Smart Ventilator

Deze Princess-ventilator bedien je met HomeWizard, Alexa of Google Home

Bij smart home-producten denk je misschien niet aan Princess, het merk van de frituurpannen en haarkrultangen. Toch heeft Princess met de Smart Torenventilator ook een slim apparaat uitgebracht, die zowel met HomeWizard, als met Alexa en Google Home werkt. Helaas geen HomeKit.

Slimme Princess ventilator

Er zijn eigenlijk maar weinig ventilatoren met HomeKit, zoals we eerder al constateerden in onze round-up. Een Dyson met Alexa is dan een alternatief, of je zou een bestaande ventilator op een slimme stekker kunnen aansluiten. Maar je zou ook kunnen kiezen voor een slimme ventilator van een goedkoper merk, zoals… Princess! Deze connected torenventilator ligt voor rond de 120 euro in de winkel. Je bestuurt deze via de HomeWizard Climate-app of via de slimme assistenten van Amazon en Google. Ook kun je eenvoudig tijdschema’s instellen of de windsnelheid aanpassen.


Via de app kun je schema’s instellen of de ventilator in- en uitschakelen. Zet je de ventilator in de slaapkamer neer, dan kun je gebruik maken van de timerfunctie, zodat hij niet de hele nacht aan blijft staan. De timer is instelbaar van 1 tot 8 uur. Er zijn verder drie standen: normaal, natuurlijk en slaapmodus. Bij de slaapmodus zal de windsnelheid langzaam afgebouwd worden. De natuurlijke stand bootst de wind buiten na, dus afwisselend sterk en minder sterk. Leuk voor een Hans Klok-effect in je haar. Je kunt via de app en op de ventilator zelf ook de rotatie en de windsnelheid aanpassen.

De Princess 350000 Smart Torenventilator (let op, vier nullen!) heeft LED-indicatoren voor de luchtstroomsterkte. Hij kan 80 graden zwenken en heeft een ingebouwde motor van 50 Watt. Met alleen een ventilator kun je spraakcommando’s geven met Google Home en Alexa. Ben je in het bezit van de Smartwares PRO Series Link kan je de Princess Torenventilator ook toevoegen aan je slimme huis, waarbij je ook slimme kleurlampen, rook- en watermelders en stekkers kunt meenemen in je automatiseringen. Ook dit is geen HomeKit, maar als je hiermee een smart home wil samenstellen, kan het.

Princess Smart ventilator

De Princess Smart Torenventilator is verkrijgbaar bij Bol.com en bij winkels zoals MediaMarkt voor een prijs rond de 120 euro. Bij smart-home specialist 50five.nl krijg je tijdelijk 10% korting met code SUNSHINE10, waardoor je via hun nog maar €109,- betaalt (dank voor de tip, Jeroen!)

Princess smart ventilator

We bespreken nog meer ventilatoren met appbediening in onderstaande round-up.

Bekijk ook

Airco's en ventilators met iPhone-bediening: dit zijn je opties

Met een ventilator of airconditioner in huis zorg je ervoor dat het bij warm weer binnen lekker koel is. Er zijn ook airco's en ventilators die je met je iPhone kan bedienen. We hebben de mogelijkheden in deze gids voor je op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.