iOS 11 toestellen

iOS 11 krijgt nieuwe opties om opslagruimte te besparen

iOS 11 krijgt nieuwe mogelijkheden om opslagruimte op je iPhone of iPad te besparen. Je krijgt gedetailleerde informatie over apps en je kan apps deïnstalleren zodat documenten en gegevens bewaard blijven.

iOS 11 toestellenTijdens de introductie van iOS 11 noemde Apple alleen de belangrijkste functies. Maar het nieuwe besturingssysteem bevat nog veel meer vernieuwingen die niet zijn besproken. Dankzij de eerste ontwikkelaarsbeta komen die nu alsnog naar buiten. Een daarvan is een uitbreiding op de ingebouwde tools voor het beheren van opslagruimte.

iOS 11 laat je apps deïnstalleren

In de eerste beta van iOS 11 vind je onder Instellingen > Algemeen > iPhone opslag specifiekere informatie over de gebruikte opslag op je iPhone of iPad. Bovenin zie je bijvoorbeeld in één oogopslag hoeveel opslagruimte er in gebruik is en waarvoor precies, onderverdeeld in categorieën zoals apps, foto’s en media.

Ook handig is dat je voortaan in de lijst met apps kan zien wanneer een app voor het laatst is gebruikt. Zo filter je sneller de apps eruit waar je toch niks mee doet en die wel verwijderd mogen worden. Door op een app te tikken kan je apps vervolgens ook deïnstalleren. In tegenstelling tot verwijderen blijven de documenten en gegevens van een app dan bewaard.

iOS 11 opslagtools

Uitgebreidere opslaginformatie per app
Per app zie je in iOS 11 ook meer details over de documenten en gegevens die een app gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld voor de Berichten-app zien hoeveel ruimte foto’s, video’s en andere media gebruiken en die ook eenvoudig verwijderen. Het opslagmenu kan zelfs aanbevelingen tonen om ruimte te besparen. Bijvoorbeeld door te adviseren om te kijken naar grote bijlagen in de Berichten-app.

iOS 11 opslagtools

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2017, 10:21
Categorie iOS
Onderwerpen ios 11, opslagruimte

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.