Philips Hue bewegingssensor

Philips Hue bewegingssensor nu beschikbaar bij eerste winkeliers

Van plan om de nieuwe Hue Motion Sensor in huis te halen? De Philips Hue-app werkt nu samen met de aankomende bewegingssensor en alle nieuwe lampen. Daarnaast zijn er nieuwe afbeeldingen toegevoegd om scènes mee te creëren.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Philips Hue bewegingssensor
Als je van plan bent om de nieuwe Philips Hue-bewegingssensor in huis te halen, dan moet je wel de meest recente versie van de bijbehorende Hue-app op je toestel hebben staan. Versie 2.4 (link) is zojuist in de App Store verschenen en voegt ondersteuning toe voor deze nieuwe Philips Hue Motion. Ook de nieuwste lampen van Philips Hue werken nu samen met de Hue-app. Daarnaast zijn er nog wat bugs opgelost.

Update 04-10-2016: De nieuwe Philips Hue Motion Sensor is nu beschikbaar bij de eerste winkels. Aanvankelijk stond de bewegingssensor gepland voor november, maar hij is nu al verkrijgbaar bij Beaumotica (preferred iCulture-partner) en andere partijen. Andere winkeliers zullen mogelijk snel volgen. De Philips Hue Motion Sensor heeft een adviesprijs van €39,95.

Hue-app klaar voor Philips Hue Motion

Dankzij de nieuwe bewegingssensor van Philips Hue worden je lampen automatisch aan en uitgezet. Dit kleine apparaatje detecteert beweging in een blikveld van 100 graden, zodat je lampen automatisch aan of uit gaan. Ook is de Philips Hue Motion uitgerust met een lichtsensor, waardoor je lampen automatisch aan of uit gaan als er te weinig of teveel licht in een kamer is. Deze nieuwe bewegingssensor moet €39,95 gaan kosten en verschijnt ergens in november in de winkels. Dat betekent dat de Hue-app er vroeg bij is, want deze is wel al klaar voor de nieuwe sensor. Ook de nieuwe White Ambiance-lampen met GU10-fitting en vernieuwde White and Color Ambiance-lampen werken beter. Laatstgenoemde laten mooiere kleuren groen en blauw zien. Meer over de nieuwe lampen en bewegingssensor lees je in ons eerdere artikel.

Verkrijgbaar bij

Philips Hue-app met afbeeldingen voor scenes.Ook als je niet van plan bent om deze nieuwe accessoires in huis te halen, brengt de update van Philips Hue wat nieuws. Zo is er een probleem opgelost met het delen van een HomeKit-woning in iOS 10, waardoor gedeelde woningen weer door iedereen te bedienen zijn. Tot slot zijn er zes nieuwe afbeeldingen toegevoegd in de Philips-bibliotheek bij het aanmaken van een nieuwe scène. Hiermee kun je nieuwe lichteffecten in huis creëren, gebaseerd op het strand, gras of een fel brandende zon. Ook een mistig landschap is aan de bibliotheek toegevoegd.

Nog steeds geen iPad-app van Philips Hue

Eerder dit jaar werd de Philips Hue-app helemaal vernieuwd. Het betrof geen update van de bestaande Hue-app, maar een geheel nieuwe te downloaden app. Hoewel de oudere app geoptimaliseerd was voor de iPhone, iPad en Apple Watch, was de nieuwe versie bij de release alleen gemaakt voor de iPhone. Later kwam hier wel een Apple Watch-app bij, maar de app werkt nog steeds niet goed op een iPad. Mocht je dus een iPad gebruiken om je Philips Hue-apparaten te bedienen, dan kom je mogelijk in de problemen bij het bedienen van de nieuwe bewegingssensor. De oude Hue-app is nog wel beschikbaar, maar is (nog) niet bijgewerkt voor de nieuwe accessoires. De oudere app heeft de laatste maanden slechts wat bugfixes gekregen. Je kunt desnoods wel de iPhone-versie van de nieuwe Hue-app op een iPad installeren, maar deze wordt dan wel vergroot en opgeblazen voor het iPad-scherm.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 04 oktober: De Philips Hue Motion Sensor is nu beschikbaar bij de eerste winkeliers. Het artikel is hiervoor aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 19:57
Categorie Apps
Onderwerp philips hue

Philips Hue

Lees alles over Philips Hue, de slimme lampen met HomeKit-bediening. Check de Philips Hue-accessoires en welke mogelijkheden er zijn voor de lampen, sensoren, dimmers en lichtknoppen. Alles over verkrijgbaarheid, prijzen en meer.

Philips Hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.