WWDC 2016 Bozoma Saint John

Persoonlijke afspeellijsten gaan live in Apple Music iOS 10 beta

Apple is gestart met de persoonlijke afspeellijsten van Apple Music in iOS 10. Met My New Music Mix krijg je elke vrijdag een verse muzieklijst van nummers, afgestemd op jouw muzieksmaak.

Gebruikers van de iOS 10 beta kunnen vanaf nu de persoonlijke muziekmixen in Apple Music bekijken. Het gaat om afspeellijsten die gebaseerd zijn op muziek die je eerder afspeelde. De functie werd eerder dit jaar aangekondigd op de Worldwide Developers Conference, maar was nog niet geactiveerd. Aanvankelijk zou de functie ‘Discovery Mix’ heten, maar Apple koos uiteindelijk voor ‘My New Music Mix’.

WWDC 2016 Bozoma Saint John

My New Music Mix

De nieuwe afspeellijsten zijn te vinden in de sectie Voor Jou van Apple Music. Je krijgt elke vrijdag 25 nummers voorgeschoteld die je waarschijnlijk wel leuk vindt, waarbij het aanbod steeds wisselt naarmate jouw muzieksmaak verandert. Volgens marketingtopvrouw Bozoma Saint John (foto) van Apple Music is het bedoeld om nieuwe artiesten te ontdekken. Het aanbod van miljoenen nummers is immers te groot om zelf maar wat te grasduinen.

Apple Music: persoonlijke afspeellijsten in iOS 10

Had Spotify het idee eerder?
Nieuw is het overigens niet, want Spotify biedt ook al een Discover Weekly-functie aan waarmee je elke maandag een nieuwe afspeellijst krijgt. Het is alleen de vraag of Spotify het eerder bedacht heeft, of gewoon reageerde op de aankondiging van Apple. De WWDC was in juni, terwijl Spotify de nieuwe functie in juli introduceerde.

Afspeellijst met favorieten

Apple biedt daarnaast ook nog een nieuwe afspeellijst aan met de naam ‘My Favorites Mix’. Dit is een compilatie van eerder beluisterde nummers, afgewisseld door nieuwe nummers die erop lijken. Hiervoor kun je elke woensdag in Apple Music terecht. Verder kun je aangeven of je alle nummers uit de twee persoonlijke afspeellijsten (My New Music Mix en My Favorites Mix) automatisch wilt downloaden, zodat ze ook offline beschikbaar zijn. Ben je uitgeluisterd, dan kun je verder gaan met de vele algemene afspeellijsten die dagelijks worden bijgewerkt door een team van menselijke redacteuren.

Misschien krijgen we op het event van 7 september nog meer nieuwe functies te zien voor Apple Music in iOS 10. Zo weten we in ieder geval al dat er songteksten beschikbaar komen in de app, zodat je makkelijker kunt meezingen. Maar de meeste mensen zullen zitten te wachten op de nieuwe iPhone, de volgende Apple Watch en het nieuws rondom de oordopjes. Zo staat er in ieder geval een aankondiging van Beats gepland. iCulture doet uiteraard verslag, zodat je niets hoeft te missen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2016, 8:47
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen afspeellijst, apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.