Spotify icon

Discover Weekly: iedere week een Spotify-afspeellijst gebaseerd op jouw muziek

In Discover Weekly gaat Spotify iedere week muziek voor jou selecteren, op basis van wat je de week daarop hebt geluisterd.

Spotify iconSpotify heeft een nieuwe manier bedacht om je persoonlijk muziek aan te raden. In een afspeellijst genaamd Discover Weekly gaat Spotify iedere week nieuwe muziek laten horen, op basis van wat jij de afgelopen tijd hebt geluisterd.

Met de afspeellijst gaat Spotify muziek laten horen die jij misschien wel zou hebben uitgezocht, op basis van gegevens die de dienst op het moment al over je heeft. Spotify wil daarmee nog persoonlijker worden dan de muziekdienst al was, iets waarmee ze nog meer concurrent met Apple Music. De muziekdienst van Apple laat je nu al een hartje versturen bij je favoriete nummers, zodat Apple Music steeds beter nieuwe afspeellijsten en tracks kan aanraden.

Lees ook: Dossier: Apple Music

Spotify Discover Weekly

Discover Weekly werd vandaag door Spotify aangekondigd, maar het kan nog even duren tot de slimme afspeellijst bij iedereen verschijnt. Wij hebben de muzieklijst op het moment van schrijven nog niet in de Spotify-app zien staan.

Spotify is één van de concurrenten voor Apple Music – misschien wel de grootste. Volgens een recent onderzoek is Spotify op dit moment de bekendste muziekdienst in Nederland. Spotify is één van de muziekdiensten die naast een betaald abonnement ook een gratis account met reclame aanbiedt. Apple Music is alleen met een abonnement te gebruiken – maar je mag gratis wel naar Beats1 luisteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2015, 16:59
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.