Lumi luiers van Pampers

Pampers gaat met Lumi babyluiers slimmer maken

Pampers gaat dit jaar slimme babyluiers op de markt brengen. Het product heet Lumi en is voorzien van sensoren. Er hoort een camera bij die het slaappatroon van de baby in de gaten kan houden. Het zou gaan om het eerste 'all-in-one connected care system' voor babies.

Lumi by Pampers

Als er één bevolkingsgroep is die blootstaat aan constante metingen, dan zijn het babies wel. Ouders registreren met gepast fanatisme het gewicht, de lengte en de andere mijlpalen van hun kind. Vaak worden ook slaap- en voedingstijden nauwkeurig in een dagboek vastgelegd. Of je dat wil uitbesteden aan een fabrikant, die de data wellicht gaat hergebruiken, is een persoonlijke kwestie. Maar het kan wél: met ‘Lumi by Pampers’ wil de luierfabrikant digitaal gaan. Je kunt met Lumi de voedingsgewoontes, het luiergebruik, slaapgedrag en belangrijke hoogtepunten van je kind vastleggen en trends ontdekken. Daarbij krijg je persoonlijke inzichten over de ontwikkeling.


Procter & Gamble werkt daarvoor samen met en team van baby-experts en met Xaviera Plas van The Wonder Weeks (dochter uit het Oei ik groei-imperium), met de bedoeling dat je een beter begrip krijgt van de ontwikkeling van je baby. Daarvoor moet je baby wel geobserveerd worden en vandaar dat het systeem ook een camera bevat.

Lumi luiers van Pampers

Die camera legt beelden in 1080p resolutie vast en beschikt ook over nachtzicht, zodat je in het donker kunt zien of je baby in de juiste houding ligt. De camera kan ook luchtkwaliteit en temperatuur in de babykamer meten. Daarnaast meldt het systeem als er een natte luier wordt gedetecteerd, zodat je weet dat het weer tijd is om te verschonen.

Pampers Lumi luiersDe nadruk op slaap heeft ermee te maken dat de ontwikkeling van de hersenen volgens Pampers het snelst plaatsvind tussen de leeftijden 0 en 3 jaar, en vooral tijdens het slapen. Met ‘Today at a Glance’ zie je in een oogopslag hoe de dag is verlopen. Je hoeft er als ouder zelf niet zoveel voor te doen: alles aansluiten en installeren en vervolgens via de app alle cijfers bekijken. Alles draait er natuurlijk om de bezorgdheid van kersverse ouders weg te nemen en met een dergelijk systeem zou dat best kunnen helpen – maar lees wel eerst even de gebruikersovereenkomst voordat je Pampers-fabrikant Procter & Gamble loslaat op je baby.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.