iPadOS 13 afstand tussen iconen

Apple laat je binnenkort kiezen tussen 20 of 30 appiconen per iPad-scherm

Maandagavond liet Apple een verse collectie beta's los op de ontwikkelaars. Bij al die beta's zitten er wel weer nieuwe opties in. Zo kun je bij de iPad voortaan kiezen tussen grotere appiconen of meer appiconen op je scherm. Die mogelijkheid was eerder nog niet aangekondigd.

Tijdens WWDC 2019 vertelde Apple weliswaar de belangrijkste vernieuwingen in iPadOS 13, maar dat betekent niet dat alles al bekend is. Zo krijgt de iPad er een nieuwe mogelijkheid bij. Je kunt de afstand tussen de appicoontjes op het beginscherm wijzigen, maar je kunt er ook voor kiezen om meer icoontjes te laten tonen. Daarbij heb je de keuze uit 20 of 30 stuks (exclusief dock), die gerangschikt zijn over 4 x 5 stuks of 6 x 5 stuks. Het aantal verticale regels blijft dus hetzelfde, maar er staan per regel meer icoontjes naast elkaar als je de iPad in staande weergave bekijkt.


Apple noemt het ‘App Icon Size’ en dat klopt, want de icoontjes zijn worden inderdaad kleiner. Maar het gaat vooral om het toevoegen van twee extra kolommen. Het is momenteel alleen mogelijk in de vijfde beta van iPadOS 13, niet in iOS 13 voor de iPhone. Voorlopig gaan we er vanuit dat het beperkt blijft tot de iPad.

iPadOS 13 afstand tussen iconen

Het is de eerste keer in dat Apple je de mogelijkheid geeft om het aantal icoontjes op het iPad-scherm aan te passen. Er zit al vanaf het begin veel ruimte tussen de iconen en er zullen ongetwijfeld mensen zijn die willen dat de icoontjes nog dichter opeen gepakt kunnen worden. In theorie zou het mogelijk moeten zijn om rond de 80 icoontjes op één scherm te hebben, al wordt het dan wel onoverzichtelijk.

Nog meer nieuws in iPadOS
In de nieuwste iOS beta’s vinden we ook nieuwe wallpapers voor de Woning-app en nieuwe beweegdoelen in de Activiteit-app. Ook kun je het geluidsvolume nu veel nauwkeuriger instellen met maar liefst 34 niveau’s. iPadOS 13 wordt in de loop van september verwacht, samen met een vernieuwde versie van iOS. Het is dit jaar de eerste keer dat de iPad een eigen versie van het besturingssysteem heeft en dat heeft tot gevolg dat er allerlei functies in zitten die je wel op het ene apparaat, maar niet op het andere vindt. In onze iPadOS 13 preview lees je meer.

Afbeelding via Spectrum Report

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPadOS 13

iPadOS 13 is de grote software-update voor de iPad, die in september 2019 beschikbaar kwam. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer.

iPadOS 13
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.