Apple Watch Wi-Fi instellingen

Apple vervangt je oudere Apple Watch bij defect mogelijk door Series 2

Tekort aan onderdelen

Apple zou niet meer goed in staat zijn om onderdelen te bemachtigen voor de Apple Watch Series 1. Het bedrijf zou personeel daarom de instructie hebben gegeven om kapotte smartwatches om te ruilen voor een Series 2.

Is je Apple Watch Series 0 of Series 1 kapot gegaan, dan kun je daarvoor naar de Apple Store of een erkende reparatiepartner gaan. Er is momenteel echter kans dat er een tekort aan onderdelen is, waardoor je horloge niet meer goed gerepareerd kan worden. In dat geval heb je geluk, want Apple heeft Autorized Service Providers instructies gegeven om de Series 0 en 1 om te ruilen voor een nieuwer exemplaar uit de Series 2. Het gaat vooral om de 42mm modellen.

Apple ruilt Series 0 en 1 om voor Series 2

Het omruilprogramma geldt van februari tot en met april. Net als in voorgaande situaties, wordt het per geval bekeken en is er geen garantie dat je daadwerkelijk een nieuw exemplaar uit de Series 2 krijgt. In 2017 gebeurde het bijvoorbeeld bij reparaties van de aluminium versies van de eerste generatie Apple Watch. Deze keer is het document verspreid naar de Apple Autorized Service Providers in de VS en andere landen. Waarschijnlijk zullen medewerkers van de Genius Bar het document ook onder ogen krijgen.

Apple Watch met koffie

Het document dat Apple intern heeft verstuurd geeft niet aan om welke onderdelen het gaat. De Series 0 dateert uit 2015 en kan tegenwoordig niet meer geüpdatet worden. Een jaar later verscheen de Series 1 als een instapmodel naast de Series 2.

In het verleden was het al wel eens zo, dat je bij een kapotte eerste generatie Apple Watch (dus Series 0) kans had om uiteindelijk met een Series 1 naar huis te gaan. Die is technisch gezien vrijwel identiek, maar heeft een iets nieuwere processor: S1P dual-core chip in plaats van S1 single-core chip). Beide modellen beschikken niet over GPS, zijn niet waterbestendig en beschikken ook niet over het fellere 1000-nit OLED-scherm maar hebben een 450-nit scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2019, 9:01
Bron Bron MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, reparatie

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.